ראשי מפלגות הגוש הימני-דתי – ש"ס, יהדות התורה, עוצמה יהודית וימינה בודקים מתווה להגבלת כהונתו של רה"מ נתניהו לתאריך מוסכם שיתקיים בין שנתיים לשלוש שנים מעכשיו. זאת, גם באמצעות חוק להגבלת הכהונה, שיחול גם על נתניהו, וגם באמצעות התחייבות של ארבעת ראשי המפלגות לא לשבת תחת נתניהו אם זה יצליח למנוע את חקיקת החוק או לבטל אותו וימשיך לכהן אחרי תאריך היעד. כך דווח הבוקר בכאן ב'.
מטרת המהלך, לפי הדיווח, היא לשכנע את יו"ר תקווה חדשה גדעון סער להצטרף לקואליציה בראשות נתניהו.
"על פי המתווה, ייקבע מראש תאריך סיום לכהונת נתניהו כראש ממשלה – בין שנתיים לשלוש, ויוכרז מראש על ידי ראשי הציונות הדתית, ימינה, ש"ס ויהדות התורה שזוהי כהונתו האחרונה", דווח בכאן, "נוסף על כך, תהיה קביעה מראש של תאריך והכרזה פומבית שלאחריו כל המפלגות הללו לא יישבו יותר תחת נתניהו".
"עוד ייקבע כי הדבר יגובה בחקיקת חוק הגבלת כהונה שיגביל את משך כהונת ראשי הממשלה בישראל וייקבע שבמצטבר זו תהיה הקדנציה האחרונה של נתניהו בתפקיד. עם המתווה הזה יגיעו ראשי המפלגות לסער ויבהירו לו שבכניסתו לממשלה ובקבלת המתווה, הוא זה שיביא לתחימת כהונת נתניהו וגם לסיומה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו