JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יוזמה במפלגות הימין הדתי: לקצוב את כהונת נתניהו | זמן ישראל

יוזמה במפלגות הימין הדתי: לקצוב את כהונת נתניהו

בנימין נתניהו נושא דברים בטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה ב"יד ושם", 7 באפריל 2021 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
אוליבייה פיטוסי/פלאש90
בנימין נתניהו נושא דברים בטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה ב"יד ושם", 7 באפריל 2021

ראשי מפלגות הגוש הימני-דתי – ש"ס, יהדות התורה, עוצמה יהודית וימינה בודקים מתווה להגבלת כהונתו של רה"מ נתניהו לתאריך מוסכם שיתקיים בין שנתיים לשלוש שנים מעכשיו. זאת, גם באמצעות חוק להגבלת הכהונה, שיחול גם על נתניהו, וגם באמצעות התחייבות של ארבעת ראשי המפלגות לא לשבת תחת נתניהו אם זה יצליח למנוע את חקיקת החוק או לבטל אותו וימשיך לכהן אחרי תאריך היעד. כך דווח הבוקר בכאן ב'.

מטרת המהלך, לפי הדיווח, היא לשכנע את יו"ר תקווה חדשה גדעון סער להצטרף לקואליציה בראשות נתניהו.

"על פי המתווה, ייקבע מראש תאריך סיום לכהונת נתניהו כראש ממשלה – בין שנתיים לשלוש, ויוכרז מראש על ידי ראשי הציונות הדתית, ימינה, ש"ס ויהדות התורה שזוהי כהונתו האחרונה", דווח בכאן, "נוסף על כך, תהיה קביעה מראש של תאריך והכרזה פומבית שלאחריו כל המפלגות הללו לא יישבו יותר תחת נתניהו".

"עוד ייקבע כי הדבר יגובה בחקיקת חוק הגבלת כהונה שיגביל את משך כהונת ראשי הממשלה בישראל וייקבע שבמצטבר זו תהיה הקדנציה האחרונה של נתניהו בתפקיד. עם המתווה הזה יגיעו ראשי המפלגות לסער ויבהירו לו שבכניסתו לממשלה ובקבלת המתווה, הוא זה שיביא לתחימת כהונת נתניהו וגם לסיומה".

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.