יו"ר יש עתיד יאיר לפיד טס אתמול לארה"ב וצפוי לחזור לישראל בשבוע הבא. העיתוי של לפיד מעורר מחשבה: הוא טס ביום שבו הנשיא ריבלין הטיל את הרכבת הממשלה על בנימין נתניהו, ולאחר שיו"ר ימינה נפתלי בנט הודיע כי ויתר על הצעה של לפיד לעמוד בראש ממשלת אחדות שלפיד רצה להקים בלא נתניהו.
אתר ynet ציטט הבוקר "גורמים פוליטיים" שתהו לפשר הנסיעה של לפיד "דווקא בעיתוי הזה" ואמרו כי "לפיד טס אתמול, בשעה שהמשא ומתן הקואליציוני והתרגילים הפוליטיים במטרה למנוע מנתניהו להרכיב ממשלה אמורים להיות בשיאם. ימי המנדט שמעניק הנשיא לשני הצדדים הם ימים קריטיים לעתיד הפוליטי של יש עתיד". באתר צויין גם כי "חופשתו של לפיד היא המשך ישיר לימים האחרונים שבהם לא מתנהל משא ומתן בינו לבין יו"ר ימינה נפתלי בנט. השניים שוחחו בפעם האחרונה בצאת השבת שעברה ולאחר מכן ניהלו ביניהם שיחות רק הנציגים מטעמם".
נזכיר כי במהלך המשא ומתן הקואליציוני להרכבת הממשלה אחרי הבחירות באפריל 2019 ("בחירות מועד א'"), שבהן התברר במפתיע שישראל ביתנו לא תצטרף לממשלת נתניהו ובשל כך החל הלופ האינסופי של הבחירות החוזרות, ליברמן נעדר מישראל בתקופה קריטית בזמן המו"מ ושהה בחופשה באוסטריה, ובפרסומים שונים נטען שבזמן שהותו שם ניהל שיחות מו"מ דיסקרטיות עם יו"ר כחול לבן בני גנץ וגורמים נוספים שבהם הוחלט שלא יצטרף לממשלת נתניהו.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו