JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מראענה: "החברה הערבית הפלסטינית בישראל סובלת מפוסט-טראומה מתמשכת" | זמן ישראל

מראענה: "החברה הערבית הפלסטינית בישראל סובלת מפוסט-טראומה מתמשכת"

ח"כ אבתיסאם מראענה נשאה במליאת הכנסת את נאום הבכורה; בין היתר אמרה –

זה הזמן שלנו לעשות מעשה, ליצור שותפות אמיתית שמבוססת על הכרה הדדית בכאב אחת של השנייה. זה הזמן שלנו להפסיק לשתוק ולהשתיק, זה הזמן שלנו לחולל מהפכה.

החברה הערבית הפלסטינית בישראל סובלת מפוסט-טראומה מתמשכת, כזו שמעולם לא טופלה ולא זכתה להכרה מהדהדת. כמו בכל פוסט-טראומה אנחנו פועלות ופועלים מטריגרים, התקפי חרדה, זעם, פחד, חוסר אמון בדידות וייאוש. תכף יהיה גירוש תכף ייקחו אותנו מכאן.

אבתיסאם מראענה בנאומה הראשון במליאת הכנסת, 27 באפריל 2021 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
אבתיסאם מראענה בנאומה הראשון במליאת הכנסת, היום (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

הפוסט-טראומה הזאתי לא שייכת רק לי ולבני עמי היא גם שייכת לכם אחים שלי אחיות שלי היהודים והיהודיות. גם לכם יש פצעים ויש כאב לא פחות. שישה מיליון יהודים הושמדו באכזריות בשואה, חיילים וחיילות נשלחו לשדות הקרב ולא חזרו הביתה, אנשים נרצחו בפיגועים, אזרחים ואזרחיות נפלו לקורבנות השנאה.

אולי הגיע הזמן שנכיר בטראומה אחת של השנייה, אולי זה הזמן לריפוי שייתן לנו את הכוח להעז, לעשות שלום אמיתי. לחיות ביחד ערבים ויהודים, ערביות ויהודיות נלמד לסלוח לגדל דור בריא יותר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.