JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יאיר לפיד יתחיל היום רשמית במגעים להרכבת ממשלה | זמן ישראל

יאיר לפיד יתחיל היום רשמית במגעים להרכבת ממשלה

יאיר לפיד מגיע לבית הנשיא לקבל את המנדט להרכבת הממשלה, מאי 2021 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
אוליבייה פיטוסי/פלאש90
יאיר לפיד מגיע לבית הנשיא לקבל את המנדט להרכבת הממשלה, מאי 2021

יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, יתחיל היום את המשא ומתן הקואליציוני להרכבת ממשלה, לאחר שאתמול קיבל את המנדט להרכבתה מנשיא המדינה ראובן ריבלין.

לפיד קיבל אתמול המלצות להרכבת הממשלה מיש עתיד, ישראל ביתנו, מרצ, מפלגת העבודה, כחול לבן, תקווה חדשה והרשימה המשותפת פרט לבל"ד, כך שיש בידיו המלצות של 56 מנדטים, שנפרשים על מנעד רחב ביותר בקשת הפוליטית. בימינה המליצו על בנט ואילו רע"ם לא המליצה על אף מועמד, אך מנצור עבאס רמז שרע"ם תשתף פעולה עם לפיד במו"מ להרכבת ממשלה.

למעשה, מדובר במו"מ שהתנהל במקביל למו"מ הכושל שניהל בנימין נתניהו, והגיעו לשלב מתקדם למדי. ההערכה במערכת הפוליטית היא שתורכב ממשלת חילופין שבראשה יעמדו נפתלי בנט בשנתיים הראשונות ולפיד בשנה השלישית והרביעית, בהנחה שהיא תשרוד עד אז.

אתמול הודיע ח"כ עמיחי שיקלי מימינה כי יתנגד להרכבת ממשלה של בנט עם גוש השינוי, אך לפי שעה שיקלי בודד בעמדתו. ח"כ איילת שקד, שבמהלך המו"מ פורסם כי לחצה על בנט להתאמץ כדי להצטרף לממשלה של נתניהו, הודיעה אתמול כי היא מגפה את בנט בהחלטה להרכיב ממשלת אחדות עם לפיד, בעיקר מכיוון שמי שהכשיל את הרכבת ממשלת נתניהו לא היה בנט אלא יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ', שסירב להצטרף לממשלה בתמיכה ישירה או עקיפה של רע"ם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.