JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עמית סגל: "אף פעם לא היו כאלה מחיאות כפיים להפרה סיטונית של הבטחות בחירות" | זמן ישראל

עמית סגל: "אף פעם לא היו כאלה מחיאות כפיים להפרה סיטונית של הבטחות בחירות"

פרשני ערוץ 12 מסכימים שמטרת ראשי גוש השינוי היא לסכם על תנאי הממשלה בשבוע הבא. הקצאת התיקים המסתמנת היא בטחון לבני גנץ והאוצר לאביגדור ליברמן.

ימינה מתעקשת על תיק המשפטים לאיילת שקד, יפעת שאשא-ביטון (תקווה חדשה) מיועדת לחינוך, ומרב מיכאלי רוצה את תיק הפנים. ניצן הורוביץ עשוי להיות שר בריאות, רווחה או תחבורה. השרה להגנת סביבה עשויה להיות תמר זנדברג.

רינה מצליח חושבת ש"יש רמת אמון גבוהה בין בנט, לפיד וסער למרות שנתניהו ניסה לערער אותה. יש תשתית אמון רחבה, כולל עם גדעון סער. לא שמעתי פוליטיקאים שמתנהלים כמו ששלושתם מתנהלים.

"צומחת כאן מנהיגות חדשה שהתרחקה מהשמש הצורבת של נתניהו ומצליחה טיפה להראות עמוד שדרה, קו מנהיגותי. אני לא יודעת כמה ממשלה כזו תחזיק מעמד אבל תקלה אחת הם כבר עשו: ההחלטה לחוקק חוק ראשון שאם תקציב לא עובר זה לא מפזר את הכנסת. בעיני זו החלטה אומללה, הייתי מצפה שההיפך – כשהם בשלטון, שיחוקקו שראש ממשלה יכול לכהן רק שמונה שנים".

עמית סגל חושב שהאמון לא יחזיק מעמד: "זה יעבור בתוך חודשיים. לפיד ובנט היו בברית בממשלה ויש אינטרס לשמר אותה. ברור שגם ממשלת ימין שתקום עם רע"ם לא תהיה הומוגנית וברור שגם בממשלת גוש השינוי.

"אבל אף פעם לא היו כאלה מחיאות כפיים להפרה סיטונית של הפרות בחירות ואני רק רוצה לדמיין מה היה קורה אם גדעון סער היה מודיע במסיבת עיתונאים חגיגית שהוא שוקל להיות ראש ממשלה ראשון ולהקים ממשלה עם הימין ונתניהו".

בועז ביסמוט לא נותן הרבה צ'אנס יציבות בגוש השינוי: "זה יחזיק קצת פחות מהשיא העולמי למאה מטר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.