JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפיד: הממשלה העדיפה לשמר את שלטון חמאס | זמן ישראל

לפיד: הממשלה העדיפה לשמר את שלטון חמאס

יאיר לפיד (צילום: אלעד גוטמן)
אלעד גוטמן
יאיר לפיד

יו"ר יש עתיד ח"כ יאיר לפיד, המחזיק במנדט להרכבת הממשלה הבאה, פרסם היום פוסט בפייסבוק שבו תקף בחריפות את התנהלות הממשלה במבצע "שומר החומות".

"אחרי 11 ימים של המבצע אפשר כבר להתחיל לחלק את הצל"שים והטר"שים", כתב לפיד, "הצבא הצליח במשימה שהוגדרה לו, הממשלה נכשלה".

"צה"ל הלם בעזה בכוח ובדייקנות והוכיח יכולות ביצוע. הצבא ניצל את שבע השנים שחלפו מאז 'צוק איתן' כדי להשיג מודיעין שמאפשר את סיכול אנשי המבצעים של חמאס גם מתחת לאדמה. אלו תוצאות מרשימות. אני גאה בצבא ומפקדיו".

"הממשלה לעומת זאת נכשלה בכל התחומים הנתונים לאחריותה. היא נכשלה לחלוטין בפרויקט המיגון. באשקלון וברוב יישובי העוטף אנשים עדיין יושבים במסדרון בזמן התקפת טילים. היא נכשלה כישלון מחפיר בהסברה. אין פשוט מילים לתאר את המחדל הזה. ארגון טרור קנאי, רצחני, הומופובי וגזעני ניצח את ממשלת ישראל בקרב ההסברה בתקשורת המערבית הליברלית".

במעמקי הפוסט הכניס לפיד את האמירה הקשה מכולן: "הממשלה נכשלה בכך שהעדיפה לשמר את שלטון חמאס כדי להחליש את הרשות הפלסטינית. היא נכשלה בהחזרת השבויים והגופות של הדר גולדין, אורון שאול, אברה מנגיסטו והישאם א-סייד".

"אחרי 11 ימים של מבצע, ישאל כל אזרח ישראלי את עצמו: מה בעצם הממשלה רצתה להשיג במבצע הצבאי? מה המדיניות והתכלית האסטרטגית ארוכת הטווח שלה מול חמאס בעזה? מה בדיוק אמור לקרות שם עכשיו? מה יקרה בעוד שנה או שנתיים? האם המבצע הנוכחי מנע את הסבב הבא?".
"
"אני קורא להיענות לקריאות של נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, להפסקת אש. בתחילת המבצע נתן הנשיא ביידן גיבוי מלא ומוצדק לזכותה של ישראל להגן על אזרחיה. אחרי 11 ימים הנשיא ביקש לסיים את המבצע אחרי שצה"ל כבר השיג את מטרותיו. ישראל אינה יכולה להתעלם מפנייה כזו. יש לפנינו אתגרים גדולים בהרבה מעזה – איראן, הסכם הגרעין, המתיחות בסוריה והתעצמות חיזבאללה. כל אלה ממתינים לנו בהמשך הדרך. לכל אלה נזדקק לתיאום הדוק וקרוב עם האמריקנים".

"התקיפות של חיל האוויר בעזה נועדו ליצור הרתעה. הם עשו זאת, אבל הרתעה אינה מטרה בפני עצמה. היא נועדה לאפשר לקובעי המדיניות לשנות את המצב מעמדת כוח. פעם אחר פעם צה"ל העניק לנתניהו וממשלתו את עמדת הכוח הזו – פעם אחר פעם פעם אחר פעם לא עשה נתניהו דבר עם המנופים שהעמיד לו צה"ל. זהו כישלון מדיני וביטחוני בלתי נסלח. אזרחי ישראל משלמים עליו את המחיר. זה לא שהמדיניות של נתניהו נכשלה, פשוט לא הייתה לו מדיניות".

"אחרי המבצע, את חמאס יש להחליש בשתי דרכים – צבאית ואזרחית. ברמה הצבאית יש להלום בו ללא רחמים בכל פעם שהוא מרים את ראשו ולקיים מולו מדיניות של אפס סובלנות כולל סיכולים ממוקדים של בכיריו. ברמה האזרחית יש לייצר עליו לחץ מתמיד תוך שיתוף פעולה עם האוכלוסייה המקומית".

"עלינו ליצור מצב שבו לתושבי עזה יש מה להפסיד. המודל הוא לבנון. הסיבה העיקרית לכך שחיזבאללה – ארגון טרור חזק בהרבה מחמאס – נזהר מעימות ישיר אתנו, היא העובדה שבמלחמת לבנון השנייה תקפנו ללא רחם את תשתיות המדינה הלבנונית. נסראללה יודע שאם הוא ייכנס איתנו לעימות, נמל ביירות, שדה התעופה, התעשייה המקומית ומרכזי המסחר יהפכו לענני אבק ואש. חיזבאללה, בדומה לחמאס, אינו רק ארגון טרור אלא גם תנועה פוליטית. הוא אינו רוצה להקים עליו את כל תושבי לבנון בגלל עימות הרסני עם ישראל. מודל דומה צריך להתקיים גם בעזה".

"אם אנחנו רוצים למנוע את הסבב הבא, ישראל זקוקה לממשלה אחרת שבתום הסבב הנוכחי תגייס את הקהילה הבינלאומית כדי לשקם את עזה, ותשתמש בתהליך הבנייה כדי לפרוק את חמאס מנשקו. זה לא יקרה ביום, זה יהיה תהליך מורכב, אבל לפחות תושבי ישראל כולה ותושבי העוטף במיוחד יידעו שעושים הכול כדי למנוע את הפעם הבאה שבה טילים יעופו לעבר ביתם".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.