JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בכיר במשרד הבריאות: 75% מהשבים מחו"ל לא עושים בדיקת קורונה בטרם היציאה מהבידוד | זמן ישראל

בכיר במשרד הבריאות: 75% מהשבים מחו"ל לא עושים בדיקת קורונה בטרם היציאה מהבידוד

בכיר במשרד הבריאות אמר לכאן ב' ש-75% מהשבים מחו"ל וחייבים בידוד לא עושים בדיקת קורונה בטרם יציאה מהבידוד. כרגע נבדק משפטית לחייב אותם להיבדק ביום התשיעי לחזרתם מחו"ל, כדי לוודא שלא נכנסים וריאנטים לישראל.

פרופ' חזי לוי התייחס לכך הבוקר בראיון לכאן ב', ואמר ש"הדבר הזה מחייב חקיקה. אנחנו עושים מאמצים להגדלת מתחם הבדיקות בנתב"ג כי מספר הנוסעים והשבים מנתב"ג יגדל. אנחנו יודעים שהבידוד לאחר חזרה ארצה לא נאכף במלואו. זה עלול לגרום לחדירת מוטציות לישראל.

"אנחנו דורשים בדיקה חוזרת מאלה שחוזרים ארצה ובידוד של אלו שהתגלו חיוביים, עבודה עם המשטרה, אי אפשר להצמיד שוטר לכל חוזר ארצה והיערכות להכנסת אמצעים אלקטרוניים.

"מרבית התחלואה כרגע היא במקומות שיודעים להכיל אותם כמו במקומות בהם ריכוז של קשישים וילדים, כמות התחלואה נמוכה לשמחתנו, החלטנו שאפשר לקחת סיכון ולבטל תו ירוק. אנחנו נערכים למבצע חיסונים גם לילדים".

"הכסף לבתי החולים הציבוריים לא הגיע … 630 מיליון שקל לבתי חולים, אני רוצה להיות אופטימי שנוכל לתת את הכסף לשבעה בתי חולים ציבוריים, הם אכן צריכים את הכסף הזה. אני לא מבין לחלוטין (את הסירוב של האוצר להעביר את הכסף). השר מעורב בזה ואני מקווה שבימים הקרובים הסוגייה תיפתר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.