JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יו"ר מטה הדיור לשעבר: מחירי הדיור יזנקו שוב | זמן ישראל

יו"ר מטה הדיור לשעבר: מחירי הדיור יזנקו שוב

אביגדור יצחקי (צילום: Miriam Alster/FLASh90)
Miriam Alster/FLASh90
אביגדור יצחקי

הממשלה הבאה מבטיחה למנוע התייקרות מחודשת של הדיור, ובכלל מבטיחה הרים וגבעות בתחום הכלכלי, אבל מומחי כלכלה ובכירי המשק מטילים ספק בסיכויי ההצלחה שלה. אביגדור יצחקי, מי שכיהן כראש מטה הדיור בממשלה עד לפני שלוש שנים וכיום משמש כיו"ר מפעל הפיס, אמר לעיתון ולאתר גלובס כי "היצע הדירות הירוד ואי תפקוד המערכת מאז מערכות הבחירות, ימנעו מהממשלה הבאה לממש את קווי היסוד שלה".

לדברי יצחקי: "אנשים מפרקים את כל החסכונות שלהם כדי לקנות דירה, כי ברור לחלוטין שמחירי הדירות יעלו ב-3 השנים הקרובות בסכומים אסטרונומיים. לממשלה הבאה אין סיכוי למתן את עליות המחירים". יצחקי אמר את הדברים בתגובה על יעדי הדיור במסגרת קווי היסוד הקואליציוניים שפורסמו ביום שני.

יצחקי הזהיר כי :אנו בעיצומו של גל עליות מחירים שלא ניתן לבלימה, והמערכת יכולה רק להיערך לעתיד הרחוק של עוד מספר שנים, כשהגל ידעך. אני מדבר על סדרי גודל של 10% בשנה ולכן צריך לא רק לשווק קרקעות, אלא להאיץ גידול בהתחלות בנייה, בתשתיות ובעובדים, ובהתחדשות עירונית".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.