JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אלו הצעדים שסוכמו בדיון אצל רה"מ בשל החשש להתפרצות מחודשת של נגיף קורונה | זמן ישראל

אלו הצעדים שסוכמו בדיון אצל רה"מ בשל החשש להתפרצות מחודשת של נגיף קורונה

חברי הממשלה ה-36 - מרב מיכאלי, גדעון סער, נפתלי בנט, יאיר לפיד ובני גנץ - תופסים את מקומם במליאת הכנסת אחרי השבעת הממשלה, 13ביוני 2021 (צילום: חיים צח / לע"מ)
חיים צח / לע"מ
חברי הממשלה ה-36 - מרב מיכאלי, גדעון סער, נפתלי בנט, יאיר לפיד ובני גנץ - תופסים את מקומם במליאת הכנסת אחרי השבעת הממשלה, 13ביוני 2021

התפשטות קורונה בישראל: ראש הממשלה נפתלי בנט קיים הערב הערכת מצב עם צמרת משרד הבריאות לאחר התפרצות הנגיף בכמה מוקדים בארץ. בדיון סוכם על מספר המלצות, בין היתר, הגברת אכיפת הבידוד לשבים מחו"ל על ידי גיוס של 250 שוטרים והקמת מתחם בדיקות חדש בנתב"ג הכולל גם הגדלה משמעותית של מספר עמדות הבדיקה.

עוד הוחלט על קמפיין הסברה ייעודי לחידוד החשיבות שבשמירה על הנחיות הבידוד בקרב שבים מחו"ל. כמו כן הוחלט כי על היוצאים לחו"ל למלא טופס נוסע יוצא ולחתום על תצהיר טרם העלייה לטיסה – על מנת לוודא אי הגעה למדינות שבסיכון גבוה: ארגנטינה, רוסיה, הודו, דרום אפריקה, מקסיקו וברזיל. נוסף על כך הוחלט לאסור יציאה למדינות אלה – אלא באישור מראש של ועדת חריגים.

כמו כן הורה בנט לבחון את אי ההתאמה בין מספר מפרי הבידוד מבין השבים מחו"ל לבין מספר הקנסות שהוטלו בפועל, לבחון הטלת קנסות על הורים לילדים מפרי בידוד במסגרת חוק הקורונה, ולגבש תוכנית לקראת אפשרות של התפרצות תחלואה נוספת. ממשרד ראש הממשלה נמסר כי דיונים נוספים בנושא ייקבעו בימים הקרובים.

בדיון השתתפו גם השרים ניצן הורוביץ, איילת שקד, מרב מיכאלי, עמר בר־לב ויפעת שאשא־ביטון. בנט: "נקודות התורפה בשלב זה הן התפשטות הווריאנט ההודי ברחבי העולם, ביקורי ישראלים במדינות אלו והעובדה כי רבים מהשבים מחו"ל לא מקפידים על הנחיות הבידוד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.