JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ח"כ אלון טל בנאום בכורה: "זאת הפלנטה היחידה שנכיר בימי חיינו" | זמן ישראל

ח"כ אלון טל בנאום בכורה: "זאת הפלנטה היחידה שנכיר בימי חיינו"

ח"כ אלון טל בנאום בכורה, 30 ביוני 2021 (צילום: דוברות הכנסת / נועם מושקוביץ)
דוברות הכנסת / נועם מושקוביץ
ח"כ אלון טל בנאום בכורה, 30 ביוני 2021

הח"כ החדש אלון טל (כחול-לבן) נשא נאום בכורה בכנסת וקרא להתגייסות של חברי המשכן לטיפול במשבר האקלים שכן "זו הפלנטה היחידה שנכיר בימי חיינו".

"שינוי האקלים אינו דאגה מופשטת רחוקה אלא מציאות קיימת ומאיימת. אנחנו עדים לאירועי גשם קיצוניים, שיטפונות, שריפות, בצרות וימים חמים מאוד. בעולם מזמן הפנימו שאנחנו הדור הראשון שנרגיש את התחממות כדור הארץ והאחרון שיוכל לעשות משהו כמו למנוע אותו, ושלא ניתן יהיה לתקן את המחדלים שלנו.

"למרבה הצער, תגובת ממשלות ישראל לדורותיהן למשבר האקלים הייתה מאכזבת. בזמן שכל המדינות המפותחות פעלו להפחית באופן משמעותי את פליטות גזי חממה, ישראל התחמקה והבטיחה רק לצמצם פליטות לנפש. למרות שמדעני אקלים מסבירים שיש לנו בקושי 10 שנים להפחית באופן דרמטי את פליטות גזי החממה כדי למנוע כאוס אקלימי.

"מדינות העולם נכנסות מתחת לאלונקה כדי להביא את האנושות למקום בטוח יותר. עד עכשיו ישראל נתנה לעצמה הנחות במאמץ. אנחנו חייבים להיות חלק מהפתרון הבין-לאומי. אפשר עדיין לשמש אור לגויים, אור שנדלק כולו מאנרגיה מתחדשת."

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.