JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גנץ: לממשלה הנוכחית יכולות לחזק את הביטחון ולפתח קשרים עם שכנינו | זמן ישראל

גנץ: לממשלה הנוכחית יכולות לחזק את הביטחון ולפתח קשרים עם שכנינו

שר הביטחון, בני גנץ, וסגן השר אלון שוסטר השתתפו היום בכנס "מחזקים את תושבי עוטף עזה" של גמלאי הסתדרות עובדי המדינה, שהתקיים במועצה האזורית אשכול.

מדברי שר הביטחון: "אנחנו נמצאים במקום שמאפשר לצה"ל עורף חזק. במקביל למהלכים הביטחוניים אנו מחויבים לחזק את החוסן האזרחי ביישובי האזור ובדרום כולו. בנינו את המכשול, אנחנו מקדמים תוכנית מתקדמת למיגון הבתים, ומעגנים את תוכנית "ההפוגות" שתאפשר אופציית ביניים של פינוי לתושבים שמבקשים לצאת להתרעננות בזמן מבצע צבאי.

שר הביטחון בני גנץ נושא דברים בכנס של גמלאי הסתדרות עובדי המדינה, שהתקיים במועצה האזורית אשכול, 13 ביולי 2021 (צילום: אולפני רחובות)
גנץ נושא דברים בכנס של גמלאי הסתדרות עובדי המדינה, שהתקיים במועצה האזורית אשכול, היום (צילום: אולפני רחובות)

"בה בעת, אנחנו דואגים לסייע מבחינה הומניטארית גם לתושבי עזה. נמשיך לעשות זאת, בשיתוף פעולה עם שותפינו המצרים, עם האו"ם ועם גורמים בינלאומיים נוספים. אך אנחנו דורשים שקט ונאפשר פיתוח של רצועת עזה רק אחרי השבת הבנים הביתה. אם יהיה צורך לפעול צבאית ולצאת למערכה בעתיד- לא נהסס".

עוד אמר גנץ: "המציאות של שמירה על הביטחון ללא פשרות, נכונה מול כל הזירות. הממשלה הנוכחית, באמצעות הלכידות שלה ושיתוף הפעולה בין חבריה, חזקה לא פחות מקודמתה, ובעלת יכולות לפתח קשרים עם שכנינו. קשרים שלעתים היו חסומים בממשלה הקודמת כמו למשל השותפות שצריך לקדם עם ירדן ועם מצרים.

"יש אתגרים ביטחוניים, במיוחד מהאזור של איראן, אבל אני מבטיח שמדינת ישראל בידיים טובות ונבטיח שאיראן לא תהיה איום קיומי על מדינת ישראל".

מדברי סגן שר הביטחון, ח"כ אלון שוסטר: "אני מודה לידידיי אריאל יעקובי, יו"ר הסתדרות עובדי המדינה ולעו"ד אהוד סרפיאן, מנכ"ל הקרן לגמלאי המדינה על תרומתם לגמלאי ישראל. האזרחים הוותיקים ראויים לא רק להערכה אלא גם לטיפול ראוי. כפי שהצהרנו במהלך קמפיין הבחירות האחרון אנחנו מחויבים מוסרית לדאוג לאוכלוסייה הוותיקה ונעשה כל מה שניתן כדי לקדם ולשמור על צרכיהם כפי שמגיע להם".

סגן שר הביטחון אלון שוסטר נושא דברים בכנס של גמלאי הסתדרות עובדי המדינה, שהתקיים במועצה האזורית אשכול, 13 ביולי 2021 (צילום: אולפני רחובות)
סגן שר הביטחון אלון שוסטר נושא דברים בכנס של גמלאי הסתדרות עובדי המדינה, שהתקיים במועצה האזורית אשכול, היום (צילום: אולפני רחובות)

עוד הוסיף: "מצב החוסן האזרחי של תושבי העוטף הינו נמצא על סדר היום שלנו ואנחנו נמשיך להיאבק על מנת שהתושבים אשר חיים תחת איום ביטחוני מתמיד יקבלו את כל התמיכה הנדרשת".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.