נשיא המדינה יצחק הרצוג השתתף היום, ערב תשעה באב, בקריאת מגילת איכה בבית כנסת באשקלון שהוקם בחצר בית במהלך תקופת הקורונה עקב המגבלות. הביקור – כך נמסר מבית הנשיא – עמד בסימן הזדהות עם תושבי עוטף עזה והיישובים בדרום ועמידתם האיתנה במהלך מבצע שומר חומות. הרצוג התקבל בבית הכנסת על ידי שר הדתות לשעבר הרב יעקב אביטן, ראש עיריית אשקלון תומר גלאם וראש מועצה אזורית חוף אשקלון איתמר רביבו.
בפתח דבריו התייחס הנשיא לעמידתם האיתנה של התושבים במהלך מבצע שומר חומות ואמר: "לפני כמה שבועות האזור הזה ספג מאות טילים והיה החזית הלאומית של מדינת ישראל. אתם מקור לגאווה לאומית עצומה ואני בא לומר תודה בשם העם הישראלי כולו. מי ייתן ולא נדע עוד צער במקום הזה ובכל מדינת ישראל".
"אנחנו ערב תשעה באב ובאופן סמלי פתחתי את דבריי באיום שהיה על מדינת ישראל, בכדי לשים את הדברים בפרופורציה ולומר שיש דברים שהם מחייבים אותנו לזכור כי לא פסו אויבנו מהעולם, עלינו להישאר מאוחדים תמיד ועלינו ללמוד את הלקח של חורבן הבית, שחס וחלילה אותן הסיבות שהביאו לחורבן הבית לא יכו בנו שוב בעת הזאת. בעת הריבונות השלישית של העם היהודי בארצו, זה לא דבר של מה בכך".
בסוף דבריו אמר הנשיא: "כמו שנאמר במגילה היפיפייה 'בכו תבכה בלילה ודמעתה על לחיה אין לה מנחם מכל אהביה כל רעיה' – עלינו ללמוד שחס וחלילה ההיסטוריה עלולה לחזור על עצמה אם לא נדע לשמור על אחדותנו. אפשר להתווכח, אפשר לשמור על הבדלים זה חלק מהיופי של החברה הישראלית. כמו שאמרתי בנאום ההשבעה שלי עלינו להתגבר על הפחד ולהושיט יד אחד לשני, אחד לשנייה, ולהנחיל אהבת ישראל בכל הלבבות. מי ייתן ונלמד את הלקח".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו