כמדי רבעון, משרד הכלכלה והתעשייה בשיתוף משרד הבריאות והמועצה לצרכנות מפרסמים את "סל המזון הבריא" המורכב מ־64 מוצרי צריכה מומלצים תזונתית – ומחירם. הסל מהווה כלי להשוואת מחירים ולהגברת השקיפות.
ברבעון השני נמצא כי הפער במחירי מוצרי מזון בריאים בין הרשת היקרה לזולה ביותר עמד על כ־40% – שהם 254 שקלים. מרבית הרשתות הציגו עלייה במחיר הסל – 41 מהמוצרים שנבדקו התייקרו.
ממוצע סל המוצרים עמד ברבעון השני של 2021 על 769 שקלים, מדובר בעלייה של 20 שקלים ביחס לרבעון הראשון. מתוך רשימת הרשתות שנבדקו, הרשת שמכרה את סל המוצרים הבריא במחיר היקר ביותר ברבעון השני הייתה "מיני סופר אלונית" – ממוצע עלות הסל הנבדק עמדה על 912 שקלים. לעומת זאת, סל המוצרים הזול ביותר ברבעון השני הוא של "רמי לוי באינטרנט" – 658 שקלים. אף על פי כן מדובר בעלייה של 4% במחיר הסל ביחס לרבעון הקודם.
שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי: "אנו רואים חשיבות רבה בהנגשת מזון בריא לכל שכבות האוכלוסייה. משרד הכלכלה והתעשייה מפרסם לציבור את סל המוצרים הבריא, מתוך רצון להרחיב את המודעות הצרכנית ולייצר תחרות על הסל הבריא הזול ביותר. מהלך זה הוא חלק מפעילותו של משרד הכלכלה והתעשייה להפחתת רמת המחירים תוך דגש על שקיפות, הגברת התחרות, הפחתת הריכוזיות ועידוד צרכנות נבונה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו