ועדת החקירה הממלכתית לחקר האסון במירון מתכנסת הבוקר ליום השלישי של שמיעת העדויות. מנהל אתר קבר הרשב"י אלי פריינד העיד: "אי אפשר להמשיך במתכונת הנוכחית של ההדלקות. במקום לייצר את הלחץ של ההדלקות – אפשר להשאיר הדלקה אחת בהר ולהזיז את ההדלקות האחרות.
"שעה וחצי לפני האסון היה אירוע צפיפות קשה מאוד בהדלקה של חסידות בויאן. שוטרים עמדו על חומה ושלפו תינוקות, ואז מפקד המחוז הורה לפתוח את כל השערים וצוואר הבקבוק נפתח. לדבריו נשים בכו ואמרו לו שהצילו את חייהן".
פריינד טען כי לא היה מעורב בניהול הילולת ל"ג בעומר שבה אירע האסון: "קיבלתי לפני ההילולה טלפון מישראל דרעי שאמר לי 'ההר עובר לתקציב הילולה, מעכשיו אני קובע את הדברים'. התחננתי, אבל לא הוזמנתי אפילו לישיבה אחת".
חברי הוועדה מרים נאור, שלמה ינאי ומרדכי קרליץ יישמעו היום עוד שני עדים: הרב אברהם פרויליך וכן עד ראייה נוסף שנכח באתר בזמן האסון.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו