עשרות צעירים המוכרים למשטרה והשב"כ מהגבעות ביהודה ושומרון נמצאים בימים אלה באומן לקראת ההילולה, וטוענים כי הרשויות באוקראינה קיבלו את פרטיהם מישראל.
על פי הדיווח ב-ynet בימים האחרונים פשטו שוטרים אוקראינים על כמה דירות שבהם התאכסנו הנערים, חקרו אותם ואף עיכבו כמה מהם לחקירה. לדברי הנערים הישראלים, השוטרים הגיעו עם תמונותיהם והחזיקו בפרטיהם. "חקרו אותנו למרות שלא עשינו כלום", סיפר אחד מהם, "לא מפסיקים לרדוף אותנו גם מחוץ לגבולות ישראל, ומה שהכי כואב זה שאנחנו מבינים שהמשטרה בישראל שלחה אותם וציידה אותם בשמות ובתמונות".
ח"כ איתמר בן גביר (הציונות הדתית) פנה הבוקר לשר לביטחון הפנים עמר בר-לב ולראש הממשלה נפתלי בנט ודרש להפסיק את ה"התעמרות", כלשונו, בנערי הגבעות. "מדובר בשפל חדש", אמר בן גביר. "המשטרה הישראלית הולכת למשטרה זרה ומבקשת להציק לנוער הגבעות. זה לא חוקי ולא מוסרי. למשטרה אין שום זכות לרדוף את נערי הגבעות – ויש לראות בחומרה יתרה שהרדיפה הזאת מתבצעת מחוץ לגבולות ישראל".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו