עמר בר-לב הסביר הבוקר ברשת ב' את דבריו ynet על "תמיכתו המיידית" בנציבת השב"ס קטי פרי ואמר כי רק ענה לשאלה שהוא נשאל, ובכל מקרה ימתין למסקנות ועדת הבדיקה שהקים.
הוועדה תבדוק לדבריו בין השאר איך זה יכול להיות שבמשך זמן ממושך חופרים מנהרה והמודיעין של השב"ס לא יודע את זה. בר-לב אמר "אם הייתי חושב שאני אחליט מראש מיידית על הדברים האלו לא הייתי צריך להקים ועדה. גם ציבורית נכון להקים ועדה. המסקנות יהיו שקופות לציבור וזו הדרך הנכונה".
בר-לב הוסיף: "הכי נוח היה לערוף ראשים. אני חושב אחרת – הדבר הנכון זה לעשות בדיקה עמוקה לאורך ולרוחב, כדי שהציבור ישתכנע שזה לא רק אני כשר רואה דברים בצורה מסויימת".
על המשך ההקלות בתנאי המאסר של האסירים הביטחוניים על מנת להרגיע את הרוחות אמר: "לתנאים הללו היו סיבות. הממשלה הקודמת החליטה לא לקיים את המלצות ועדת קעטבי. הנושא ייבחן".
על איום האסירים בשביתת רעב אמר "כמעט כל הזמן מתנהלות שביתות כאלו, שב"ס ידע להתמודד".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו