חבר הכנסת ניר ברקת מהליכוד התייחס לדיווח, ששודר אמש בחדשות 12, ולפיו, בנימין נתניהו הציע ליושב ראש כחול לבן לעמוד בראשות ממשלה, שבה יהיו חברות מפלגותיהם לצד ש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית. "אני חושב שמי שצריך לעמוד בראש ממשלת ישראל הוא ראש התנועה הגדולה בקואליציה ואסור לתת יד למפלגה של שישה מנדטים או שמונה מנדטים להוביל את המדינה. זו טעות. אנחנו רואים את זה היום. אנחנו רוצים שמי שיעמוד בראש הממשלה יהיה לו תוקף ציבורי חזק, ולכן ברמה העקרונית אני לא חושב שגנץ צריך להיות ראש ממשלה. בוודאי לא כראש מפלגה של שמונה מנדטים".
ח"כ ניר ברקת נגד ניסיונות החיזור של הליכוד אחרי גנץ: "זו טעות, אני לא חושב שגנץ צריך להיות ראש ממשלה, בוודאי לא עם 8 מנדטים"@DaphnaLiel @N12News pic.twitter.com/0TdJwQuenE
— פגוש את העיתונות (@pgosh_MTP) September 18, 2021
בראיון לחדשות 12 אמר הערב ברקת שהוא מתנגד לקיום בחירות כעת לראשות הליכוד. הוא לא שלל את האפשרות שיתמודד לתפקיד יושב ראש התנועה מול יושב הראש המכהן בנימין נתניהו. על דבריה של עמיתתו למפלגה, מירי רגב, שלפיה, על הליכוד לבחור לראשותו מועמד מזרחי, אמר ברקת: "אני אצטט את דבריו של בגין, שהתווה לנו את הדרך. אנחנו כולנו אחים. אין לנו מה להיכנס להבדלים האלה. אני חושב שתנועת הליכוד – מי שייבחר לעמוד בראש תנועת הליכוד יהיה מי שמביא שלטון, מי שיודע להביא ערכים, דרך, כיוון, מקצועיות – אלה התכונות שנדרשות ממנהיג ולא כל כך משנה המגדר או באיזה בית הוא נולד".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו