ישראל הצליחה לשכנע 31 מדינות להחרים את ועידת דרבן שתתכנס מחרתיים בעצרת האו"ם בניו יורק. כך מצהירים הבוקר במשרד החוץ. מדובר בוועידה שמתכנסת מדי שנה בדרום אפריקה מאז 2001 ונשמעת בה ביקורת חריפה וארסית על מדיניות ממשלת ישראל, שניתן אף להגדיר כשנאה.
שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, אמר הבוקר בגלי צה"ל: "31 מדינות יחרימו את האירוע המביש לציון הוועידה האנטישמית – יותר מפי 2 ממספר המדינות שהחרימו בעבר".
במשרד החוץ אמרו הבוקר כי, "את המאמץ הוביל שר החוץ יאיר לפיד, ששוחח עם עשרות שרי חוץ מרחבי העולם. במקביל בוצעה פעילות דיפלומטית מתחת לרדאר על ידי אנשי משרד החוץ, שגרירויות ישראל והשגריר באו"ם גלעד ארדן".
לפי דיווח מהבוקר באתר ynet , "עשרים מדינות כבר הודיעו שיחרימו רשמית את הוועידה: ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה, בריטניה, הולנד, גרמניה, אוסטריה, צ'כיה, הונגריה, ישראל, צרפת, בולגריה, קרואטיה, איטליה, קפריסין, יוון, רומניה, ניו זילנד, סלובניה וסלובקיה". עוד נטען בדיווח כי "11 מדינות נוספות שוכנעו לפרוש מהוועידה, אך טרם הכריזו על כך רשמית. בנוסף, חלק מהמדינות שייקחו חלק בוועידה, כמו בלגיה, שוכנעו להוריד את דרג הנציגים שיישלחו.
"בניגוד לממשלה הקודמת שהרימה ידיים מול הוועידה הזו, הצלחנו לקחת את הדבר הזה ולהוכיח שהעולם לא כזה נגדנו כמו שאנו חושבים", אמר לפיד, "להגיע למצב ש-31 מדינות מחרימות את ועידת דרבן זו הוכחה לעוצמה מדינית שלא הייתה הרבה זמן, ושכל התיאוריה של ביבי שכולם נגדנו לא נכונה".
הכפלנו את מס' המדינות שיחרימו את דרבן.
31 מדינות יחרימו את האירוע המביש לציון הוועידה האנטישמית, יותר מפי 2 ממס' המדינות שהחרימו בעבר.
בחודשים האחרונים פעלתי באמצעים רבים כדי שהעולם יבין, שוועידת דרבן היתה רקובה מהיסוד וכך גם אירועים לציונה.
אני שמח שהרבה יותר מבינים זאת כיום. pic.twitter.com/wWTdzUP9Kb— Ambassador Gilad Erdan גלעד ארדן (@giladerdan1) September 20, 2021
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו