ראש הממשלה החליפי ושר החוץ יאיר לפיד הגיב על קריאתם של כ-300 מנהיגים מקומיים בעיראק, שתומכים בכינון יחסים עם ישראל. אישי הציבור התכנסו בארביל שבצפון עיראק וקראו להצטרפות מדינתם להסכמי אברהם. לפיד פרסם הודעה, שבה נכתב: "מהיום שנכנסה הממשלה הזאת לתפקידה, המטרה שלנו היא להרחיב את הסכמי אברהם. האירוע בעיראק מעורר תקווה למקומות שלא חשבנו עליהם בעבר. יש לנו ולעיראק היסטוריה משותפת ושורשים בקהילה היהודית, ובכל מקום שבו יושיטו לנו יד נעשה הכל כדי להושיט חזרה".
עשרות ראשי שבטים ובכירים בעיראק התכנסו בעיר אירביל וקראו למגע ישיר עם ישראל: "אנו דורשים להצטרף להסכמי אברהם. על ממשלת עיראק לאמץ מדיניות חדשה שתתבסס על קשרים אזרחיים עם ישראל, לצורך פיתוח וצמיחה"
(צילום: המרכז לתקשורת שלום, ניו יורק)@JackyHugi https://t.co/5muZylGCyc pic.twitter.com/Gp0zJCg2Ts— גלצ (@GLZRadio) September 24, 2021
ממשלת עיראק גינתה את המשתתפים בכינוס.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו