קבינט הקורונה אישר היום במשאל טלפוני את הקשחת התו הירוק, כולל החובה שתוטל מעתה על עסקים שלא רק לבקש להציג תו ירוק אלא גם לסרוק את הברקוד שלו.
ואולם, בעקבות דרישת שר הביטחון בני גנץ, שר הבינוי זאב אלקין ושר המשפטים גדעון סער תיערך הצבעה נוספת ביום ראשון על סעיף סריקת הברקוד.
אלקין קרא לקיים לפני החלטה דיון מסודר בקבינט הקורונה, וקריאתו התקבלה. המשמעות היא שהחובה לסרוק את הברקוד לא תיכנס לתוקף יחד עם שאר סעיפי הקשחת התו הירוק, שבמסגרתם כשני מיליון ישראלים יאבדו את התו הירוק שלהם וכן תוטל על המעסיקים לראשונה חובה לפטר עובדים המסרבים להתחסן או להיבדק, ולא רק זכות לפטרם.
בעקבות העימות, מסר דובר ראש הממשלה, מתן סידי, כי "חברי ועדת השרים להתמודדות עם נגיף הקורונה (קבינט הקורונה) הצביעו ברוב קולות במשאל טלפוני בעד אישור חובת סריקת ברקוד בהצגת תו ירוק בכניסה לבתי עסק.
"עם זאת, ולבקשת מספר חברים בקבינט, ראש הממשלה יביא את הנושא לדיון ולהצבעה נוספת בקבינט הקורונה שייערך ביום ראשון הקרוב".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו