מליאת הכנסת דחתה את הצעות אי האמון שהגישו סיעות האופוזיציה.
ההצעה "ההידרדרות החמורה של הביטחון האישי וביטחון הפנים בישראל" שהגישה הליכוד נדחתה ברוב של 51 תומכים מול 66 מתנגדים. ההצעה "ממשלה אכזרית שמעלה מיסים לאזרחים ואטומה לחלשים" שהגישו ש"ס ויהדות התורה נדחתה ברוב של 56 תומכים מול 61 מתנגדים.
חבר הכנסת יואב גלנט הציג את הצעת הליכוד ואמר –
מאז כינונה של הממשלה הנוכחית חלה התדרדרות חמורה בביטחון הפנים ובביטחון האישי של תושבי ישראל. הממשלה לא מצליחה להשתלט על הפשיעה הערבית, הפלילית והלאומנית, בכל הארץ. הגיעה השעה לומר בבירור את הדברים – ממשלת ישראל מעוניינת לשים קץ לאלימות ולפשיעה הערבית בדרום, אך היא פשוט אינה מסוגלת לכך.
בממשלה הזו לא קיימת המנהיגות ולא קיימת הלכידות הנחוצות כל כך כדי לשים קץ לתופעת הפשיעה הערבית הלאומנית והפלילית. מן הראוי כי נאמר באופן צלול וברור: כניסתה לממשלת ישראל של מפלגת רע"מ, מפלגת האחים המוסלמים סניף ישראל, נותנת לגיטימציה ותחושת ביטחון לאלה המשוכנעים כי הם אדוני הארץ.
השר לביטחון הפנים עמר בר-לב השיב –
מה השארתם לנו, חברי הממשלה הקודמת? קרוב לשמונה שנים ישבתי בצד של האופוזיציה בכנסת ישראל, שנים בהן הבנתי היטב את תפקיד הצבעות אי-האמון ואת חשיבותן. שנים בהן הגשתי בעצמי הרבה מאוד הצעות אי-אמון, ואני מכבד מאוד את המוסד ואת היכולת של האופוזיציה להגיש הצעת אי-אמון. אבל יש רק מילה אחת לתאר את הצעת אי-האמון הזו שהגשתם היום, על הבוקה ומבולקה שהשארתם שלנו, והמילה הזו היא "חוצפה" – פשוט חוצפה.
לפני חמישה חודשים קיבלתי לידיי את המשרד לביטחון הפנים ואת האחריות על משטרת ישראל. המשרד והגופים שקיבלתי היו עדיין בתהליך ליקוק הפצעים מתיבת הפנדורה שנפתחה חודש לפני כן במהלך מבצע "שומר החומות", שכזכור היה במשמרת שלכם.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו