JavaScript is required for our website accessibility to work properly. "באותו רגע זה היה עוד אירוע. היום אני מבינה עד כמה הוא חריג": סילמן מספרת על תקיפתה | זמן ישראל

"באותו רגע זה היה עוד אירוע. היום אני מבינה עד כמה הוא חריג": סילמן מספרת על תקיפתה

יושבת ראש הקואליציה עידית סילמן סיפרה בראיון לדנה ויס בחדשות 12 על התקיפה שעברה בחודש אוקטובר, אחרי שהייתה בפגישה יחד עם חבר הכנסת ניר אורבך –

נכנסתי בשעת חצות לתדלק. בדיוק כשיצאתי עצרתי את הרכב. סיימתי בדיוק שיחת טלפון. גם רשמתי לעצמי כמה מאותם רישומים של השיחה וגם יצאתי אחורה אל הרכב שלי כדי לסדר קאפה שישבה מאחורה ושמעתי בן אדם שככה קורא את השם שלי. קורא לעברי. אני לא הבנתי את הקריאות וככה התקרבתי לעברו – ואז הוא באמת התחיל להטיח בי את אותן צעקות של 'את גנבת', 'ראש הממשלה שלך גנב', והוא גם הדף אותי אל הרכב. אני זוכרת שזה היה ממש או עם יד אחת או עם שתי הידיים. כן, ממש הדף אותי.

אחרי ששבה הביתה סיפרה על מה שקרה לה לבעלה, שמואל סילמן. האחרון אמר בריאיון –

אני גם קצת אשם בכל הסיפור הזה. היא העירה אותי בלילה. היא אמרה לי – 'מישהו דחף אותי'. היא אמרה לי – 'דחפתי אותו בחזרה'. אני מכיר אותה. היא – לא מטפסים עליה. והיא שאלה אותי – 'מה אתה אומר?'. אמרתי לה – 'אני לא יודע. מה אתה חושבת?'. אני בליבי אני יכול להגיד לך מה אמרתי – 'יורים בלוד על בתים, המשטרה תעשה פה משהו?'. אמרתי לה – 'עידית, הכל בסדר? חוזרים לישון'.

"אני חושבת שבתוך כל החודשים האחרונים, זה היה עוד אירוע שנוסף פה", אמרה סילמן על האופן שבו תפסה את תקיפתה. "באותו רגע זה היה עוד אירוע. היום אני מבינה עד כמה האירוע הזה הוא חריג".

https://twitter.com/dogly1900/status/1464673754018205700

על ההחלטה לא לפרט על התקיפה אחרי שסיפרה על המקרה בריאיון לרינה מצליח ב"פגוש את העיתונות" לפני שבועיים אמרה סילמן: "אני פחדתי שאנשים ייקחו את אותם רסיסי מידע וישתמשו בהם כנגדי וזו גם המלצה חמה שקיבלתי מאותם אנשים שאמונים על ביטחוני ושבאו לבדוק את כל אמיתות הפרטים".

סילמן הראתה לוויס מסרונים ששלחה אחרי שהתקיפה התרחשה. "את הכל אני העברתי לחוקרים ולמשטרה", אמרה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.