JavaScript is required for our website accessibility to work properly. המבקר קורא לקבוע כללים לפרסום תעמולה ברשתות | זמן ישראל

המבקר קורא לקבוע כללים לפרסום תעמולה ברשתות

מבקר המדינה פרסם דוח לגבי הבחירות לכנסת ה-21 וה-22. על פי הדוח סכום הוצאות הפרסום בבחירות לכנסת ה-21 היה כ-130 מיליון שקלים, כ 45% מתוכם הוקצו לפרסום באינטרנט ורשתות חברתיות. בבחירות לכנסת ה-22 סכום הוצאות הפרסום היה כ-131 מיליון שקלים, ו-44% הוקצא לפרסום באינטרנט וברשתות חברתיות.

בתום תקופת הבחירות נותר הליכוד עם גרעון של 39.6 מיליון שקלים, העבודה עם 13.7 מיליון, חוסן לישראל 5.5 מיליון, ש"ס 5.2 מיליון ועצמאות עם 4.9 מיליון שקל.

לקריאת דוח מבקר המדינה בפורמט PDF 

מבקר המדינה מביע חשש מהטעיה של הציבור בשימוש בפרופילים פיקטיביים ברשתות החברתיות וממליץ לכנסת לפעול להסדרה של הכללים והמגבלות החלים על פרסומי תעמולה במרשתת וברשתות חברתיות ולקבוע דרכי אכיפה, כולל הטלת סנקציות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.