JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יוסי דגן תקף את הודעת צה"ל בעניין תקיפת המתנחלים בחומש | זמן ישראל

יוסי דגן תקף את הודעת צה"ל בעניין תקיפת המתנחלים בחומש

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, גינה את ההודעה שפרסם דובר צה"ל בנוגע למתיישבים שעלו לחומש –

אני מזועזע, מהודעת דובר צה"ל המניפולטיבית זה עתה בנוגע לתלמידי ישיבת חומש. הקבר של יהודה, נרצח הפיגוע, עדיין טרי, ובדובר צה"ל מכפישים את חבריו על לא עוול בכפם.

בסרטונים שהופצו עי דובר צהל, ניתן לראות בבירור כי אין כל אלימות של מתיישבים, להפך. הדבר היחיד שמתקרב לאלימות בסרטונים הוא חייל שדוחף אזרח.

מדינת ישראל צריכה להסדיר את ישיבת חומש. ואני קורא לדובר צה"ל לא לחזור לתקופות קשות בהיסטוריה של דובר צה"ל, ולהשתמש בשיטות שהציבו אותו במחלוקת בחברה הישראלית, והפכו אותו לבעל תדמית פוליטית. מצער ולא לגיטימי שדובר צהל מייצר מניפולציות כדי להשחיר את המתיישבים החלוצים.

אני מגנה את ההתנהלות הלא הגונה של דובר צה"ל, שפוגעת קודם כל בצבא.

אנחנו מחזקים את אנשי חומש, ודורשים מדובר צהל לצאת באופן מיידי מהשדה הפוליטי.

בדבריו התייחס דגן להודעה זו של הצבא –

לפנות בוקר הגיעו מאות מתיישבים אל שטח המאחז חומש. המתיישבים פעלו באלימות כלפי כוחות הביטחון, פרצו מחסומים שהוצבו בשטח ונכנסו לשטח היישוב המפונה על מנת לנסות ולהקים במקום מבנים בלתי חוקיים.

כוחות צה"ל, מג"ב ומשטרה ניסו לחסום את הגעתם של המתיישבים ואלו הפעילו אלימות פיזית ומילולית, השחיתו רכוש צבאי וחסמו את מעבר הכוחות. בנוסף, לוחם צה"ל נפצע קל כתוצאה מפגיעת רכב מתיישבים.

צה"ל מגנה כל גילוי אלימות כלפי כוחות הביטחון ויפעל בנחישות ביחס לכל ניסיון פגיעה באנשי כוחות הביטחון הממלאים את תפקידם לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל.

צה"ל ימשיך להתמקד בשמירה על בטחון האזרחים וזאת לצד אכיפת החוק ומניעת פעילות בלתי חוקית באשר היא.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.