ראש הממשלה נפתלי בנט נאם מיציע המבודדים בכנסת והשיב לטענות חברי האופוזיציה בדיון 40 חתימות. בפתח דבריו התייחס בנט לכך שנאלץ להגיע לכנסת למרות שבתו נמצאת בחשד גבוהה לווריאנט האומיקרון –
העובדה שאנחנו נמצאים במגיפה של וריאנט מהמהירים בתולדות האנושות בקצב ההדבקות, את האופוזיציה, למרבה הצער, זה לא מעניין, הם עסוקים בדברים שברומו של עולם, כמו הליכודניקים החדשים, חוק ברקת, והיום בהפעלת אלימות מילולית חריפה כלפי זקן חברי הכנסת בני בגין.
הם עסוקים בהכל חוץ מדבר אחד – שלומם ובריאותם של אזרחי ישראל. אם מישהו היה צריך עוד הוכחה שהאופוזיציה התנתקה מהמדינה, הוא קיבל אותה שוב היום. איבדתם את זה לגמרי. זה שאתם מביאים לפה מבודדי אומיקרון לכנסת כשאתם מבינים היטב שהוריאנט הזה מדבק אתם פשוט מביאים הדבקה מסיבית לכנסת ישראל זה מעשה חסר אחריות, פשוט חסר אחריות. הציבור צופה בכם ונבוך.
כשאתם הייתם בממשלה אתם ביקשתם מהאופוזיציה שלא לקיים דיון כזה בשיא מגיפה והאופוזיציה אז בראשות לפיד הסכימה. אבל אותך זה לא מעניין, ידבקו עוד כמה ישראלים, יאבדו את מקום העבודה , שיהיה סגר. מה לא תעשו בשביל איזה רווח פוליטי קטנוני? הציבור צופה בכם ונבוך, הוצאת את עצמכם מהכלל. מה יקרה מחר כשפתאום יהיו מבודדים מהליכוד? אתם סומכים על זה שנהיה המבוגר האחראי. אנחנו נמשיך להיות המבוגר האחראי, ואתם תמשיכו עם המשחקים הילדותיים שלכם.
הדיון נערך לבקשתם של 40 חברי כנסת לקיום דיון בנושא "מדיניות הממשלה הפוגעת בריבונותה של ישראל: פתיחת קונסוליה פלסטינית בירושלים והלוואות ענק לפלסטינים בגובה חצי מיליארד ש"ח".
"אנחנו נמשיך להיות המבוגר האחראי ואתם תמשיכו במשחקים הילדותיים שלכם" – כך אמר @naftalibennett לחברי וחברות האופוזיציה: "הוצאתם את עצמכם מהכלל" pic.twitter.com/vUpFQkTdQ7
— ערוץ כנסת 99 (@KnessetT) December 27, 2021
בנט התייחס לנושא הדיון ואמר –
לעניין הקונסוליה, בימים רגילים, אין לי דעה מיוחדת על המאבקים הפנימיים בתוך הליכוד. מה שנקרא – מאחל בהצלחה לשני הצדדים. אבל חבר הכנסת ניר ברקת, שמנסה, אם אני מבין נכון, לאתגר את נתניהו, קיבל עצה – תעשה הרבה רעש סביב הקונסוליה בירושלים. תיסע לוושינגטון, תחזור מוושינגטון, תארגן עצומות, זה נושא חזק. הממשלה בראשותי הבהירה שוב ושוב את עמדתה, לפיה, אין מקום לקונסוליה פלסטינית בירושלים. ירושלים היא בירתה של מדינה אחת, מדינת ישראל. נקודה.
אנחנו לא עושים מזה קמפיין כי זה פשוט לא יהיה נכון. אנחנו לא רוצים להזיק למדינת ישראל. המטרה שלנו היא להוריד את הנושא מהשולחן, אנחנו לא רוצים להביך אף אחד אלא פשוט למנוע את פתיחת הקונסוליה. אגב אותה קונסוליה שעבדה במלוא המרץ כשנתניהו היה ראש הממשלה, בעיקר בתקופה שבה הוא ניהל משא ומתן עם הפלסטינים. בשביל תמונה באינסטרגם שביבי העלה כדי לקושש קולות, מדינת ישראל איבדה את נהריים וצופר.
כמה רעש, אבל מה עשיתם? הותרת את מדינת ישראל במצב הקשה ביותר. אנחנו סוגרים את הפערים שאתם יצרתם. הליכוד והאופוזיציה, אני אומר זאת בצער, איבדו כל שמץ ממלכתיות. נתניהו, שאני הייתי באופוזיציה, יצאתי להתראיין באנגלית כדי להגן על מדינת ישראל, לא יצאתי כדי ללכלכך על מדינת ישראל. ח"כ נתניהו מפיץ סרטונים באנגלית נגד מדינת ישראל. זה כל ההבדל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו