JavaScript is required for our website accessibility to work properly. השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג תאסור על ציד עד סוף ינואר 2022 | זמן ישראל

השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג תאסור על ציד עד סוף ינואר 2022

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג תאסור על ציד עד סוף ינואר 2022. השרה אמרה כי "ביטול הציד בעונה הנוכחית הוא צעד הכרחי בטיפול בהתפרצות שפעת העופות שאנו עדים לה. המהלך נועד למנוע את המשך ההתפרצות ולצד זה, לשמור על בריאות הציידים ממחלה מסוכנת ומדבקת, שעלולה להיות קטלנית לאדם.

"התמותה הגבוהה של העגורים ועופות נוספים שנמצאו כנגועים במחלה מעידה על התפרצות חמורה וחריגה, ועלינו לפעול באופן מיידי כדי לצמצם למינימום את המגע בין עופות הבר לאדם, ולמנוע את התפשטות המחלה לאזורים נוספים. הפסקת הציד בעת הזו הכרחית לעצירת ההתפרצות ולשמירה על בריאות האדם והחי"

לשם מניעת סכנה לאדם ולחי ולמניעת מחלות מידבקות בהם, ולצורך מתן מענה דחוף למניעת התפשטות מחלת שפעת העופות ושכיחותה על רקע פעילות הציד של חיות הציד על-ידי בעלי רישיונות ציד – בכוונת השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, לחתום על הוראת שעה, ובכך לאסור את הציד בעונת הציד הנוכחית המסתיימת ב-31 בינואר 2022.

בחודשיים האחרונים התגלתה מחלת שפעת העופות במשקים באזורים שונים בארץ. לאחרונה, התפשטה המגפה לעופות בר, כאשר התגלתה באגמון החולה תמותה חריגה באוכלוסיית העגורים. דגימות שנלקחו מהשטח אימתו את החשד, כי אלו מצאו את מותם על רקע מחלת שפעת העופות. בהמשך התגלה כי חמישית מאוכלוסיית העגורים בישראל נפגעה עד כה משפעת העופות.

הערכה היא, כי מדובר על זן אלים במיוחד של נגיף שפעת העופות הגורם לתמותה מסיבית (עד 50-60%) בקרב עופות נגועים, כפי שנצפה בעגורים באגמון החולה.

היקפי התחלואה והתמותה התקדימיים שנתגלו בהתפרצות בעמק החולה, בעגורים ובימים האחרונים גם בעופות בר נוספים, באזורים נוספים בישראל, מוביל להנחת העבודה שתיתכן פגיעה גדולה בפרטים רבים ממספר רב של מיני עופות – בהם ברווזים ויונים ומינים נוספים המותרים לציד בישראל.

בימים האחרונים התגלו מוקדי התפרצות נוספים בקרבת בתי גידול לחים טבעיים או מלאכותיים (מאגרים, בריכות דגים) שבהם מתרכזים מספרים גדולים של עופות מים ואיתם מינים הניזונים מהם או משאריהם (עופות דורסים ויונקים טורפים).

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.