JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חמאס וג'יהאד טוענים: הירי הבוקר בוצע בטעות | זמן ישראל

חמאס וג'יהאד טוענים: הירי הבוקר בוצע בטעות

רקטות שנורו מעזה לישראל כפי שנראו מבית שמש, 12 במאי 2021 (צילום: נתי שוחט / פלאש 90)
נתי שוחט / פלאש 90
רקטות שנורו מעזה לישראל כפי שנראו מבית שמש, 12 במאי 2021

הרמטכ"ל אביב כוכבי קיים היום הערכת מצב בשל ירי שתי הרקטות הבוקר מרצועת עזה שנפלו לים סמוך לחוף גוש דן.

בעקבות הירי והתכנסות המטכ"ל, התקשורת הפלסטינית דיווחה היום כי ארגון הג'יהאד האיסלאמי העלה את דרגת הכוננות שלו ומפנה את בסיסיו הצבאיים.

עוד דווח בתקשורת הפלסטינית מפי מקורות עלומים בעזה, כי הירי בוצע בטעות "בשל מזג האוויר". המקור שצוטט אמר כי "לא מדובר בירי ניסיוני" וכי "פלגי ההתנגדות עוקבים אחר הנושא". גם בכלי התקשורת בישראל צוטטו גורמים בצה"ל שאמרו גם הם: "לפי המסרים מעזה – הירי בוצע ללא כוונה". בגל"צ דווח גם כי חמאס העביר מסר לישראל דרך המתווכים המצריים שהירי הבוקר לתל בוצע "בטעות", וכי הארגון מנסה להרגיע את המצב ולמנוע תגובה ישראלית.

למרות זאת, נראה כי במערכת הביטחון הישראלית לא מקבלים את הטענות על "טעות". גורמים צבאיים אמרו בתגובה לגל"צ ולכאן ב': "מבחינתנו זה לא רלוונטי" וכי "זה אירוע לא מקובל".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.