JavaScript is required for our website accessibility to work properly. סער: פגישת גנץ-אבו מאזן מיותרת, לא הייתי נפגש איתו | זמן ישראל

סער: פגישת גנץ-אבו מאזן מיותרת, לא הייתי נפגש איתו

"היחסים בתוך הממשלה בין מפלגות שונות שיש ביניהם מרחק אידיאולוגי הם יחסים טובים, יש שיתוף פעולה מצויין, עובדים ביחד". כך אמר הערב שר המשפטים ויו"ר תקווה חדשה, גדעון סער, בראיון בתוכנית פגוש את העיתונות בערוץ 12.

סער אמר את הדברים בתשובה לשאלה על הפגישה בין שר הביטחון ויו"ר כחול לבן בני גנץ עם יו"ר הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן). המראיינת, רינה מצליח, חזרה את שאלתה, וסער התחמק שוב ואמר: "האירוע המרכזי השבוע היה החלטת הממשלה על הרחבת ההתיישבות ברמת הגולן".

רק כשמצליח חזרה על שאלתה בשלישית, ענה סער: "הפגישה של גנץ עם אבו מאזן הייתה מיותרת אבל לא חשובה. כל ראשי ממשלת ישראל נפגשו עם אבו-מאזן, כולל נתניהו ושרון ושרי הביטחון, גם בבתיהם. אני כשר הביטחון לא הייתי נפגש איתו. אבל הפגישה לא הזיקה. אנחנו עומדים יחד על הדברים המדיניים. שומרים על ההתיישבות, גם ביו"ש, נלחמים על הקונסוליה בירושלים".

סער נשאל גם על ביקורתו החריפה של ראש הממשלה לשעבר ויו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו על הכוונה להטיל צנזורה על תכנים ברשתות החברתיות, שאותה נתניהו מכנה "סתימת פיות", ואמר: "זה חוק שהממשלה של נתניהו החלה לקדם אותו. למי שבאופוזיציה יש תסכול, הוא יודע למה הוא שם, ולכן אני לא רוצה להתייחס לנתניהו אלא לחוק עצמו".

"יש מציאות שבה הרשת פרוצה. אם מתפרסם ברשת סרטון שבו מראים מאיזו זווית כדאי להחזיק את הסכין כשדוקרים יהודי, לא צריכים לצנזר את זה?"

בתשובה לשאלה, האם אין מדובר בפגיעה בחופש הביטוי, כפי שמזהירים בין השאר גם במכון הישראלי לדמוקרטיה, ולטענה שגם כיום יש חוקים נגד הסתה ולשון הרע, ענה סער: "אין כל כוונה לפגוע בחופש הביטוי. הכוונה היא שתהיה אפשרות להוריד תכנים מסוכנים מהרשת בזמן אמת ולא לחכות לכתב אישום. כיום, אם צולמה ילדה שנפגעה פרטיותה, יצטרכו לחכות לכתב אישום כדי להסיר את זה. הצעת החוק נועדה להוריד את זה עכשיו, כמו בתקשורת הממוסדת".

לדברי סער: "עוסקים בדברים הללו בכל הדמוקרטיות המערביות, מעבירים חוקים כאלה בגרמניה ובאוסטרליה".

 

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.