נחמן שי שר התפוצות התייחס לאירוע החטיפה שנגמר בשלום בטקסס ואמר: "יש מאות מקרים של אנטישמיות בשנה, אבל כשנוהגים בהם ברשלנות – זה מגיע לרמה של בני ערובה ומתקפה על בית כנסת. אנחנו כל הזמן מתריעים שהמלל שנשפך ברשתות החברתיות יתורגם גם לפגיעה פיזית ביהודים".
גלעד קריב כתב: הקלה גדולה והודיה בעקבות הבשורות מקוליוויל טקסס על סיום האירוע המסוכן בבית הכנסת "בית ישראל".
הלוואי ונדע לשמר את הרוח הזו של ערבות ושותפות גורל גם כאשר לא מדובר באירוע חירום וגם כאשר אנו חלוקים בתפיסת עולמנו ובדרכנו.
בני הערובה נמלטו כשהחיילים מקיפים את הבניין, החוטף יוצא עם אקדח שלוף – וחוזר פנימה | תיעוד מטקסס@AmichaiStein1 @itamargalit pic.twitter.com/Q4Dg7n2p2i
— כאן חדשות (@kann_news) January 16, 2022
חברי הכנסת קרן ברק ומיקי זוהר גם נושמים לרווחה:
בשורות טובות נשמעות הבוקר מטקסס. האירוע הקשה בבית הכנסת נגמר ללא נפגעים, עם חיסולו של החוטף, מחזקת ומחבקת את הקהילה היהודית.
על מנהיגי העולם לשלב כוחות ולפעול יחד נגד האנטישמיות הגואה בעולם.
— Keren Barak קרן ברק (@KerenBarak) January 16, 2022
שבוע טוב ישראל..
העם היהודי כולו נושם לרווחה עם קבלת הבשורות הטובות על שחרור בני הערובה מבית הכנסת. מחזק את הקהילה היהודית בקוליוויל שבטקסס ושולח חיבוק חם מישראל.— Miki Zohar מיקי זוהר (@zoharm7) January 16, 2022
אלעזר שטרן:
כמו כל יהודי בעולם, דאגתי בלילה הזה לשלומם של ארבעת החטופים בבית הכנסת הרפורמי בטקסס ושמחתי לשמוע על שחרורם, בריאים ושלמים.
אנשים אחים אנחנו. ברכותיי לכוחות המיוחדים בקוליוול על מבצע נכון ומדויק.— אלעזר שטרן Elazar Stern (@Elazar_stern) January 16, 2022
מעמדה המיוחד של ירושלים כאחד ממרכזי התרבות העולמיים וכיעד אטרקטיבי לתיירות, נובע מהיותה הערש של שלוש הדתות המונותאיסטיות, ומכך שציבור משמעותי מאזרחי העולם מרגישים כלפיה קשר דתי, תרבותי או היסטורי.
חוסנה וייחודה של ירושלים וגם הפוטנציאל הכלכלי לתושביה, תלוי ביכולת מנהיגי העיר והמדינה לשמור על היותה מרקם בין-דתי ובין-תרבותי.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.
למה נועדו ימי הזיכרון? ימי זיכרון הם חלק מהאתוס והזהות הקולקטיבית של עמים, לציון אירועים משמעותיים בהיסטוריה שלהם. הם נועדו לגבש את תחושת הסולידריות החברתית, לעצב את ערכי החברה, לגבש את זהותה ולהשפיע על עתידה.
בשבעה באוקטובר אנו צפויים לשני ימי זיכרון. יום הזיכרון הרשמי של ממשלת ישראל ויום הזיכרון האלטרנטיבי של משפחות החטופים. זהו מאבק על הזיכרון. זהו מאבק על שני נרטיבים סותרים. סולידריות לא תהיה כאן.
ד״ר אלדד שידלובסקי הוא מרצה לכלכלה במכללת אשקלון, לשעבר ראש אגף כלכלה ומחקר במשרד האוצר. פרסם לאחרונה ספר ״שיחות על לוינס עם הרב דניאל אפשטיין״.
דעיכת סקרי הבחירות
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם