JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אזכרה נערכה לאריאל שרון במלאת שמונה שנים למותו | זמן ישראל

אזכרה נערכה לאריאל שרון במלאת שמונה שנים למותו

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל השתתפו היום באזכרה לזכרם של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, במלאת שמונה שנים לפטירתו, ורעייתו לילי, במלאת 22 שנים לפטירתה.

הנשיא פתח את דבריו ואמר: "בקורותיה של מדינת ישראל שמור מקום נכבד לסיפורי גבורתם ותבונתם הצבאית של טובי מצביאיה במערכות השונות. מקום חשוב לא פחות, שמור למדינאי ישראל – אלה אשר השכילו במהלך כהונתם לקבל החלטות משנות-מציאות, הכרעות נועזות, חלקן גם שנויות במחלוקת, שהיו כרוכות לעתים במחיר אישי בלתי-מבוטל. אבל לא רבות הן הדמויות בהיסטוריה הישראלית, אשר בעשייתן הצליחו להותיר חותם משמעותי הן בשדה הקרב והן בשדה המדיני והציבורי".

נשיא המדינה יצחק הרצוג נושא דברים באזכרה לראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, 18 בפברואר 2022 (צילום: קובי גדעון, לע"מ)
נשיא המדינה יצחק הרצוג נושא דברים באזכרה לראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, 18 בפברואר 2022 (צילום: קובי גדעון, לע"מ)

"אריאל שרון נמנה על אותם מתי מעט, אותם מנהיגים ומצביאים אשר טביעת עשייתם ניכרת וזכורה גם שנים לאחר לכתם. כפי שבחייו לא היה מי שיכול היה להתעלם ממנו, כך גם לאחר שהלך מעימנו, לא ניתן להתעלם מאותות עשייתו ותרומתו, שניכרים בכל רגב באדמת ארצנו, ובכל נים מנימי מדינתנו. היסוד המרכזי באישיותו של שרון, זה אשר הפך אותו למצביא ולמנהיג שייזכר לדורות, הוא, ללא ספק, היותו לוחם".

"מאז אחז בנשק בפעם הראשונה בנעוריו, ועד סוף ימיו על הארץ הטובה הזאת, היה אריק לוחם במלוא רמ"ח איבריו. לפני שנים לא מעטות, כאשר נתבקש אריק לתאר את מקור כוחו ועוצמתו, הוא בחר במילים הבאות, ואני מצטט: "הכוח שלי מעולם לא הגיע מהדרגים הפוליטיים. הוא הגיע מהמשפחה. הוא הגיע מהשדות ומהפרחים ומכל מה שאני רואה שם. הכוח שלי הגיע משם". ולכאן, אל האדמה שכה אהב וכה הכיר, עטוף בפרחים ובשדות שהיו לנחלת חייו, בסמוך ללילי רעייתו האהובה ועוגן חייו, שב אריק לפני שמונה שנים. גבעת הכלניות אימצה אותו אל רגביה, ומסעו של הלוחם הגיע אל תחנתו האחרונה," הוסיף.

הנשיא חתם את דבריו ואמר: "ננצור כולנו את דמותו הייחודית, נוקיר את תרומתו ועשייתו רבות-השנים, ונצדיע למנהיג ולמצביא שהיה בעבור כולנו. יהי זכרם של אריאל שרון ולילי רעייתו האהובה ברוך ונצור בליבנו לעד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.