ניצחון לאופוזיציה: מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות מופחתים למי שפרש פרישה מוקדמת (תיקוני חקיקה), התשפ"ב-2021 של חבר הכנסת פטין מולא. 21 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת העבודה והרווחה.
מוצע לקבוע כי עובד שפרש פרישה מוקדמת וסכום הפנסיה החודשית שלו נמוך מגובה השכר הממוצע, ישלם דמי ביטוח בריאות ודמי ביטוח לאומי מופחתים.
בדברי ההסבר נכתב: "סכום הפנסיה החודשית לעובד שפרש פרישה מוקדמת הוא נמוך ועולה מדי שנה עם הקרבה לגיל הפרישה המוסדר בחוק. כיום עובדים ועובדות רבים נפלטים ממעגל העבודה בגילאים מבוגרים או נאלצים לפרוש בעל כורחם בדרך של פרישה מוקדמת. עובדים ועובדות רבים נתקלים במחסום גיל בבואם למקומות עבודה ולמעשה הפרישה המוקדמת נכפית עליהם.
מתוך העובדים והעובדות היוצאים לפרישה מוקדמת הרוב הן נשים שעסקו במקצועות שוחקים או עבדו במקומות עבודה אשר מעודדים פרישה מוקדמת. אישה נשואה אשר יוצאת לפנסיה מוקדמת מוגדרת על ידי המוסד לביטוח לאומי כעקרת בית ובעלה הוא זה שמשלם עבורה דמי ביטוח לאומי ובריאות, בעוד נשים שהן רווקות או גרושות משלמות דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות מלאים מתוך הפנסיה המוקדמת שהיא מופחתת ממילא.
מטרת החוק המוצע היא להסדיר תשלום מופחת של דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות לאוכלוסייה זו על מנת להביא להגדלת הכנסתה בעת הפרישה המוקדמת ובכך לחיזוק יציבותה הכלכלית."
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו