חברת NSO הגישה תביעת דיבה של מיליון שקל נגד כלכליסט על סדרת הכתבות בה נטען לריגול משטרתי כנגד אזרחים.
מהחברה נמסר: "דומה שלא מדובר בתחקיר עיתונאי אלא בפרסום חד צדדי, מוטה וכוזב, אשר קיבל פומבי בנסיבות המעלות חשש ממשי שמטרתו לשרת מטרות זרות לחלוטין למהותה של עיתונאות מקצועית, אחראית וחסרת פניות".
עוד נמסר כי "הפרשה שזכתה לכינוי "פרשת NSO" או "תחקיר NSO והמשטרה" מעלה תמיהה בנוגע לאופן ביצוע ומהות סדרת התחקירים של כלכליסט, בראש ובראשונה, בשל העובדה שלא הוצגה שום ראיה שביכולתה לבסס את הטענות החמורות.
חברת NSO מציינת כי אינה מפעילה את המערכות שבידי לקוחותיה ואינה חשופה למידע, וכי "מערכות הלקוח נמצאות אך ורק באתר הלקוח ומעולם לא הופעלו בארכיטקטורת ענן בשליטת NSO ; בניגוד לדברי הכזב שבחר העיתון לפרסם, המערכות שומרות בלוגים. תיעוד מלא של כל הפעולות שבוצעו על ידי הלקוח ואין ללקוח אפשרות לשנות או למחוק את התיעוד".
"זאת ועוד", מוסיפים בהודעה, "ממצאי צוות הבדיקה בראשות המשנה ליועמ"שית לממשלה, שפורסמו בדו"ח ביניים מיום 21.2.2022, סותרים באופן מוחלט את הטענות שתוארו בכתבה מיום 10.2.2022: צוות הבדיקה אישר שבסיס הנתונים הפנימי של המערכת שנמכרה למשטרה נמצא בשרתים המותקנים במשטרה; וכי אמנם המשתמש יכול למחוק רשומות בממשק המשתמש של המערכת במסגרת פעולות תחזוקה, אך לחברה קיימת היכולת לשלוף גם נתונים שנמחקו (בממשק המשתמש) משכבה של המערכת שנגישה לחברה ולה בלבד" ובה נמצאים הלוגים עצמם אשר מתעדים כל פעולה שבוצעה על ידי הלקוח.
הבדיקה היסודית שנעשתה שומטת את הקרקע מתחת לניסיון הנוסף להטיל דופי בחברה ובעובדיה ומהווה הוכחה נוספת כי לא כל תחקיר עיתונאי בעל כותרות סנסציוניות אודות NSO, אכן מבוסס על ראיות.
ב-NSO מציינים כי "התביעה הוגשה אך ורק למטרת חקר האמת והצגתו הפומבית", וכל פיצוי אשר יפסק יועברו לטובת עמותות לרווחת ניצולי שואה ונפגעי ונפגעות תקיפה מינית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו