JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ועדת החוקה אישה מעבר ממצב חירום בשל הקורונה למצב בריאותי מיוחד | זמן ישראל

ועדת החוקה אישה מעבר ממצב חירום בשל הקורונה למצב בריאותי מיוחד

ועדת החוקה אישרה מעבר ל"מצב בריאותי מיוחד" במקום "מצב חירום בשל הקורונה" למשך שלושת החודשים הבאים. ד"ר שרון אלרעי פרייס: "2000 מקרים של BA2 בישראל; גם אם הגל דועך, המגיפה עוד לא מאחורינו".

יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב, שיזם בחוק הקורונה החדש את המצב הבריאותי המיוחד שיחול בין גלי התחלואה; "לא טוב למדינה דמוקרטית להתנהל תחת מצב חירום. עיקר ההבדל יהיה בדרך הפיקוח הפרלמנטרי על התקנות שתתקין הממשלה".

יושב ראש ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, גלעד קריב, בדיון של הוועדה, 1 במרץ 2022 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
קריב בדיון של הוועדה, היום (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

ועדת החוקה אישרה היום את החלפת ההכרזה על מצב חירום בשל הקורונה, בו שהתה ישראל כמעט שנתיים, בהכרזה על מצב בריאותי מיוחד בשל נגיף הקורונה לפי חוק הקורונה הגדול. תוקף ההכרזה – שלושה חודשים מה-2.3 עד ה-2.6.

בנוסף, אושר בוועדה כי התו הירוק לעובדים במוסדות בריאות ורווחה עם סיכון מוגבר להדבקה, יוארך בעשרה ימים נוספים עד ל-10.3.22.

יו"ר הוועדה קריב (העבודה): "אנחנו עוסקים היום, ברגע משמעותי, חשוב ודרמטי. כך מסתיימת תקופה של כמעט שנה ותשעה חודשים של מצב חירום. לא טוב למדינה דמוקרטית להתנהל תחת מצב חירום. עיקר ההבדל יהיה בדרך הפיקוח הפרלמנטרי על התקנות שתתקין הממשלה במסגרת ההתמודדות עם נגיף הקורונה."

ועדת החוקה, חוק ומשפט, 1 במרץ 2022 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
ועדת החוקה, חוק ומשפט, היום (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, במשרד הבריאות: "אנחנו עדיין במצב של פנדמיה בעולם, עם וריאנטים שממשיכים להתפתח, כמו BA2 ויש לנו כבר 2000 איש איתו בארץ. אנחנו מתארים לעצמנו שהמגפה הולכת ויורדת, הגל הולך ודועך אבל הסיכונים לבריאות הציבור מעולם לא נפסקו. לא נוכל לחיות עם הקורונה, ללא הכרזה על מצב בריאותי מיוחד. עלינו לשמור. עדיין יש סיכון לבריאות הציבור במידה וייכנסו וריאנטים שאנחנו לא רוצים. בעולם יש אומיקרון, יש מקומות עם גל שממשיך עם BA2. אנחנו ממשיכים לעקוב אחרי עוד מוטציות. גם אם הגל דועך, המגיפה עוד לא מאחורינו."

במצב בריאותי מיוחד לא תוכל הממשלה להתקין תקנות סגר, תקנות החלות במדינה כולה וקובעות למשל סגירת אולמות אירועים, מסעדות, חנויות ועוד. כמו כ, לא תוכל להתקין תקנות הגבלת נוסעים ברכב או הגבלת התקהלות במרחב הפרטי או הציבורי של פחות מ-50 אנשים במבנה ו-300 בשטח פתוח. בנוסף, תקנות הקובעות הגבלות כניסה לישראל של אזרחים ובעלי רישיון לישיבת קבע או איסור כללי של יציאה מישראל לכל המדינות (סגירת שמיים).

ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, בדיון של ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, 1 במרץ 2022 (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)
אלרעי פרייס בדיון של ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת, היום (צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.