הכנסת תכננה להצביע הבוקר על החוק להגבלת כהונת ראש הממשלה בקריאה שלישית, אולם שר המשפטים גדעון סער הודיע כי החליט לדחות את ההצבעה לאחר שלא הושג רוב.
החוק הינו חוק יסוד ועל כן דרושים 61 ח"כים אולם בנט נעדר מכיוון שיצא לפגוש את ראש ממשלת גרמניה שולץ ביד ושם. הקואליציה הייתה יכולה להסתמך על אצבע מהרשימה המשותפת אולם האופוזיציה ביקשה להפוך את ההצבעה להצבעת אי אמון בממשלה ועל כן הרשימה המשותפת לא הייתה רוצה להיראות כתומכת בממשלה.
בגלל שאין רוב לקואליציה: ההצבעה על החוק להגבלת כהונת ראש ממשלה תתקיים ביום שני הקרוב.
כך הודיע @gidonsaar ובתגובה חברי האופוזיציה מחאו כפיים pic.twitter.com/Ryl67WH3OW— ערוץ כנסת 99 (@KnessetT) March 2, 2022
גדעון סער הבהיר: החוק להגבלת כהונת ראש הממשלה עבר במהלך שעות הלילה והבוקר בקריאה השנייה. כל סעיפיו אושרו ברוב הנדרש (61 פלוס) בקריאה השניה. כל הסתייגויות האופוזיציה – נדחו. את תקנון הכנסת אני מכיר ולא אפשרתי שעבודה אדירה שהושקעה בחוק תרד לטמיון. בשבוע הבא נצביע על הקריאה ה-3 וב"ה תושלם המלאכה.
צבי האוזר כתב: 08:30 בבוקר. אז מה בעצם קרה עכשיו בכנסת: האופוזיציה רצתה שרה"מ יקטע את הביקור המשותף שלו עם הקנצלר החדש של גרמניה ביד ושם. אז דחינו לשבוע הבא את ההצבעה בקריאה השלישית של החוק להגבלת כהונת ראש ממשלה. כמו שנאמר: גם אם יתמהמה החוק יחוקק.
דוברות הכנסת מסרה: בתום דיון שנמשך כל הלילה, לאחר שנדחו כל ההסתייגויות, ולקראת ההצבעה על החוק בקריאה השלישית, ביקש ח"כ מיכאל מלכיאלי לראות בהצבעה כהצבעת אי אמון בממשלה. שר המשפטים גדעון סער הודיע כי סעיף 44 המסדיר את נושא הגשת אי אמון, אגב סעיף אחר שעומד על סדר היום, קובע כי אם הממשלה לא תובעת שההצבעה תהייה מיד ההצבעה נידחת לשבוע הבא, ומאחר שהממשלה לא תובעת שההצבעה תתקיים מיד, ההצבעה תידחה לשבוע הבא. בכך תם סדר היום.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו