נשיא המדינה יצחק הרצוג וסגן ראש הממשלה ושר המשפטים, גדעון סער, יוצאים היום בקריאה מיוחדת למי שנשפטו בעבר בבית משפט בגין עבירות שעניינן החזקה או שימוש בקנאביס לצריכה עצמית, ולא נשפטו בגין עבירות נוספות – להגיש בקשות למחיקת רישום פלילי.
ביום כ"ה באדר ב' התשע"ט (1 באפריל 2019) נכנס לתוקף חוק הסמים המסוכנים (עבירת קנס מיוחדת – הוראת שעה), בו נקבע כי עבירה של החזקה או שימוש בקנאביס לצריכה עצמית, הנעברת בפעם ראשונה או שניה ( בתוך 5 שנים) תיחשבנה כעבירות קנס. ביום 9.2.2022, פורסם תזכיר תקנות וצו – עבירות מינהליות (החזקת קנאביס ושימוש בו), במסגרתם מוצע לקבוע את העבירה של שימוש והחזקה של קנאביס לצריכה עצמית, כעבירה מינהלית ללא רישום פלילי.
כמהלך משלים ומתוך רצון להסיר את התיוג הפלילי ואת הכתם הנלווה אליו, ממי שעבר בעברו עבירה של החזקה או שימוש עצמי בקנאביס יוצאים השניים בקריאה המשותפת.
יודגש כי כל בקשה תישקל לגופה, על פי נסיבותיה, באופן פרטני, בהתחשב בשינויי המדיניות והחקיקה כאמור.
אני מודה לנשיא @Isaac_Herzog על שיתוף הפעולה במתווה הבקשות למחיקת רישום פלילי למי שהורשעו בעבירות של שימוש בקנביס לצריכה עצמית. במקביל אשלים התקנת התקנות של מעבר למישור המנהלי ללא רישום פלילי. הבטחנו ואנו מקיימים לפעול למניעת תיוג פלילי מאזרחים נורמטיביים. ותודה ל@SharrenHaskel
— Gideon Sa'ar | גדעון סער (@gidonsaar) March 6, 2022
בנוסף, יודגש כי הקריאה המיוחדת בהודעה זו אינה מונעת הגשת בקשות למחיקת מרשם פלילי או בקשות חנינה אחרות על ידי כל אדם במסגרת סמכות החנינה הכללית הנתונה לנשיא המדינה.
ישנם לא מעט אזרחים מן השורה שעברם הוכתם ועתידם נהרס בשל רישום פלילי על שימוש עצמי או החזקת קנאביס. אין שום הצדקה לכך והפגיעה אינה מידתית. אלו אינם עבריינים וסוף סוף הגיע הרגע ששר המשפטים @gidonsaar ונשיא המדינה @Isaac_Herzog מתקנים עוול של שנים ע"י הענקת חנינה ואני מברכת על כך.
— Sharren Haskel השכל שרן (@SharrenHaskel) March 6, 2022
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו