JavaScript is required for our website accessibility to work properly. זנדברג: רה"מ בנט תרם את חלקו בצורה מעוררת השתאות | זמן ישראל

זנדברג: רה"מ בנט תרם את חלקו בצורה מעוררת השתאות

השרה תמר זנדברג בגל"צ על האפשרות שתתקיים פסגה רוסית אוקראינית בירושלים: "רה"מ בנט תרם את חלקו בצורה מעוררת השתאות. אם שני הצדדים יסכימו לקבל את ההצעה לקיים את השיחות בירושלים – זו תהיה תרומה אדירה של רה"מ ושל ישראל".

על משבר הפליטים אמרה זנדברג: "מתחוללת מלחמה עם הפצצות, מצור על ערים, אוכל שאוזל ומשבר הומניטרי. לא צריך להתקמצן על מכסות. יש לנו חובה מוסרית, היסטורית ואסטרטגית לקחת חלק במאמץ הזה".

יאיר גולן התראיין ברשת ב' ואמר שצריך להפסיק לפחד מ-30 אלף פליטים. "בואו נהיה אמיצים ונדיבים", הוא אומר ומוסיף: "אנחנו לא מחמיצים הזדמנות לעשות שטויות, למה להצטייר בעולם כגזען, כקמצן שלא מוכן לקלוט פליטים, בשביל מה? אנחנו מדינה חזקה שיכולה לפתוח את השער לכמה אלפי פליטים ובמקביל לקלוט עלייה, אם ניזכר בגלי העלייה של שנות ה-90 אז המספרים היום לא מתקרבים לאז. צריך לפתוח את השערים, כמובן עם בקרה, לא ייכנסו מיליון אנשים אבל כמה עשרות אלפים אנחנו יכולים לקלוט".

"אני משתגע מעניין הסכנה הדמוגרפית, הימין הקיצוני שמטיף לספח 2.4 מיליון פלסטינים מחר בבוקר, זה בסדר מבחינתם, אבל כמה עשרות אלפי פליטים? נוציא להם את הנשמה. זה ליקוי מאורות, אני פשוט לא מבין את זה", סיכם גולן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.