JavaScript is required for our website accessibility to work properly. נשיא התאחדות הקבלנים: "תמ"א 38 כבר הצילה חיים של 500 אלף איש ועכשיו רוצים לעצור אותה?" | זמן ישראל

נשיא התאחדות הקבלנים: "תמ"א 38 כבר הצילה חיים של 500 אלף איש ועכשיו רוצים לעצור אותה?"

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ ראול סרוגוב בישיבת המועצה הארצית לתכנון ובנייה בנושא הארכת תמ"א 38: "רעידת אדמה תקרה כאן, זה רק עניין של זמן. הבניינים האלו שנבנו בשנות ה־50 – שם עלולים עשרות אלפים למות, בניינים שלמים שיקרסו.

"תמ"א 38 כבר הצילה חיים של 500 אלף איש ועכשיו רוצים לעצור אותה? ראינו את הנתונים: כמה המדינה הוציאה על למגן ללא הצלחה וכמה לעומת זאת התמ"א הוסיפה לביטחון – 500 אלף אנשים היא הצילה!

"לבוא ולהגיד שאם נבטל 20% מההיצע זה לא ישפיע על מחירי הדיור זה שטות גמורה. כל כלכלן יגיד את זה. תמ"א 38 לא מושלמת, אבל אסור שיהיה ואקום. אתם צריכים כאן היום לקבל החלטה שאסור לייצר ואקום ולכן כל עוד החלופה לא עובדת – תמ"א 38 תחייה בלי לקצר את זמנה.

מנכ"ל התאחדות הקבלנים בוני הארץ אמנון מרחב הוסיף: "במדינה שלנו למדנו – הממשלה פועלת רק אחרי אסונות. קודם כל תמ"א 38 מצילה חיים, וזה לא קלישאה. יש לכם כלי שהוכח שהוא מציל חיים ואין כרגע חלופה אחרת, יש למישהו זכות לבטל את זה? מי חותם על איוולת כזאת? כשתהיה המצאה יותר טובה תדונו אם לבטל את הקיימת".

התמוטטות בדירה שעברה חיזוק במסגרת תמ"א 38 בקרית ביאליק (צילום: מאיר ועקנין / פלאש 90)
התמוטטות בדירה שעברה חיזוק במסגרת תמ"א 38 בקרית ביאליק (צילום: מאיר ועקנין / פלאש 90)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.