JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרצוג בטקס חנוכת בנק הדם הלאומי ברמלה: "תרומת הדם והצלת החיים צריכות להיות מעל לכל מחלוקת" | זמן ישראל

הרצוג בטקס חנוכת בנק הדם הלאומי ברמלה: "תרומת הדם והצלת החיים צריכות להיות מעל לכל מחלוקת"

נשיא המדינה יצחק הרצוג השתתף היום בטקס חנוכת בנק הדם הלאומי של מגן דוד אדום ברמלה. בנק הדם הלאומי צפוי להגדיל באופן משמעותי את יכולתה של מדינת ישראל לספק מנות דם לאזרחיה.

הרצוג אמר בטקס: "בישראל, בכל שבעים שניות, יש אדם הנזקק לעירוי דם או למרכיביו. לשם ההמחשה, בזמן שאדבר כאן אתכם, כמעט עשרה אנשים שונים יושיטו יד לקבלת מנת דם. עשרה אנשים ונשים, שאלמלא המקום החשוב הזה שאנו חונכים כאן יחד היום, ואלמלא מנת החיים שתרמו אזרחים שהם לא מכירים, מרצונם הטוב, מתוך סולידריות ואחווה אנושית פשוטה, ומתוך מודעות לחשיבות העצומה, המחיה, של מנת דם אחת – חייהם היו בסכנה ממשית.

"לדם האנושי אין תחליף. בעולם שבו כבר למדנו להדפיס לב במדפסת תלת ממדית, וכבר למדנו להשתמש באיברים שונים מהחי להצלת חיים, לדם עצמו עדיין לא מצאנו חלופה ראויה, אף שמדינת ישראל פורצת דרך גם בתחום הזה. הדם האנושי הוא חומר מורכב מאין כמותו, ועל זה אין עוררין. לכן זה מקשה מאוד על מלאכת החיקוי שלו – ואולי משום שכמו שכתוב, בהקשר אחר, בספר דברים: 'הדם הוא הנפש', כלומר, הוא נוזל החיים, ויש בו את זיקוק האנושיות.

"כאן, במקום החשוב והיקר הזה בבנק הדם, מתגלמת התמצית הכי מרגשת של הערבות האנושית. ערבות שמלמדת אותנו שאנחנו אחים ואחיות, ושגם כשאנחנו מתווכחים ולא מסכימים – תרומת הדם והצלת החיים צריכות להיות מעל לכל מחלוקת!"

נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס חנוכת בנק הדם הלאומי ברמלה, 2 במאי 2022 (צילום: חיים צח/לע"מ)
נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס חנוכת בנק הדם הלאומי ברמלה, 2 במאי 2022 (צילום: חיים צח/לע"מ)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.