שר החוץ יאיר לפיד הגיב הבוקר ברשת ב' לכתבה על המשרדים הלא מאוישים של משרד החוץ בת"א.
פרסום ראשון | המדינה משלמת יותר ממיליון שקלים בשנה על משרדים – לפיד לא משתמש בהם. שר החוץ בוחר לקיים פגישות במטה המפלגה או במלונות יוקרה@shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/iYxz3KfrT7
— כאן חדשות (@kann_news) May 2, 2022
לדבריו, "המשרדים מיותרים וצריך לסגור אותם – הם נשארו לאחר סגירת המשרד לעניינים אסטרטגיים ובמהלך השנה הראשונה השארנו את המשרדים בת"א – חסכנו שם כסף. יש לנו שם חדר קטן – אני לא עושה הצגות. אני לא מבין את הידיעה. בעיקר חסכנו כסף – סגרנו משרד מיותר".
על כך שלא היה בטקסי יום השואה הממלכתיים אמר: "הייתי אמור להיות בערב יום השואה בהונגריה וביטלתי את הנסיעה בגלל אירועי הר הבית – טיפלתי בכל הנושא ולא הייתי רשום באף טקס, ועשיתי זיכרון בסלון עם צעירי השומר החדש – כל מי שיש להם מה להגיד לא עשו עשירית מאיתנו".
על הנזיפה ללברוב אמר לפיד כי "נהוג שאם אתה מזמין לשיחה אתה לא מוציא את פרטי השיחה. גם השגריר שלנו הוזמן לשיחות על רקע הפלישה לאוקראינה וזה לא הוצא. הייתה שיחה קשה – מה שלברוב אמר בלתי נסלח. הרוסים העלו את הטון מול כל העולם כי זו מלחמה בלתי צודקת שגינינו מהיום הראשון. אנחנו שומרים על האינטרס של הביטחון הלאומי אבל יש לנו גם ערכים".
על חוסר היציבות בקואליציה אמר: "אם לא נטפל נכון בדברים – בן גביר יהיה השר לביטחון פנים. לא איבדנו את הרוב. האופוזיציה עלתה ל-54, לנו יש 60. המשותפת לא עם אף צד. רבין החזיק שנתיים ללא 61. הממשלה הזו יכולה להוציא את ימיה. גם הממשלה הבאה תהיה באותו הרכב אם נלך לבחירות".
לפיד הוסיף: "הדרישות של רע"ם נמצאות בהסכמים – אין להם דרישות לגבי הר הבית – הם היו מודאגים כמו כולנו, אבל הם פועלים למען הציבור הערבי. אין מפלגה שלא אומרת אלו הדברים שאני צריכה – ואנחנו מטפלים בכולם".
מעמדה המיוחד של ירושלים כאחד ממרכזי התרבות העולמיים וכיעד אטרקטיבי לתיירות, נובע מהיותה הערש של שלוש הדתות המונותאיסטיות, ומכך שציבור משמעותי מאזרחי העולם מרגישים כלפיה קשר דתי, תרבותי או היסטורי.
חוסנה וייחודה של ירושלים וגם הפוטנציאל הכלכלי לתושביה, תלוי ביכולת מנהיגי העיר והמדינה לשמור על היותה מרקם בין-דתי ובין-תרבותי.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.
למה נועדו ימי הזיכרון? ימי זיכרון הם חלק מהאתוס והזהות הקולקטיבית של עמים, לציון אירועים משמעותיים בהיסטוריה שלהם. הם נועדו לגבש את תחושת הסולידריות החברתית, לעצב את ערכי החברה, לגבש את זהותה ולהשפיע על עתידה.
בשבעה באוקטובר אנו צפויים לשני ימי זיכרון. יום הזיכרון הרשמי של ממשלת ישראל ויום הזיכרון האלטרנטיבי של משפחות החטופים. זהו מאבק על הזיכרון. זהו מאבק על שני נרטיבים סותרים. סולידריות לא תהיה כאן.
ד״ר אלדד שידלובסקי הוא מרצה לכלכלה במכללת אשקלון, לשעבר ראש אגף כלכלה ומחקר במשרד האוצר. פרסם לאחרונה ספר ״שיחות על לוינס עם הרב דניאל אפשטיין״.
דעיכת סקרי הבחירות
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם