JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בנט אחרי הדחת כלפון: "מהדקים את השורות כדי להמשיך את הצמיחה ולקיים את הממשלה" | זמן ישראל

בנט אחרי הדחת כלפון: "מהדקים את השורות כדי להמשיך את הצמיחה ולקיים את הממשלה"

ראש הממשלה נפתלי בנט בפתח ישיבת הממשלה: "במהלך סוף השבוע איבדנו את אחד מטובי אנשינו – לוחם הימ"מ רב־נגד נועם רז זכרו לברכה, שנפגע בפעולה יזומה נגד מחבלים באזור ג'נין. נועם שירת בימ"מ במשך 23 שנים, במהלכן השתתף בפעולות רבות להגנה על ביטחון אזרחי ישראל.

"נועם היה אוהב ישראל וגיבור ישראל. רק לפני מספר שבועות הציל נועם את חייו של סגן־ניצב ש', שנפצע קשה בהיתקלות עם חוליית מחבלים באזור טולכרם. נועם, תושב היישוב קידה, הותיר אחריו את אפרת ושישה ילדים, וגם מורשת ברורה – לאהוב את ארצנו, לתרום למדינתנו, ולהילחם באויבינו בנחישות ללא פשרות. בשם ממשלת ישראל ובשם העם כולו – אני מבקש לשלוח תנחומים למשפחתו, יהי זכרו ברוך.

"הבוקר הותרה לפרסום זהותו של גיבור נוסף – סגן־אלוף מחמוד ח'יר אל־דין שנפל בקרב במבצע מיוחד בחאן יונס לפני שלוש שנים וחצי. מחמוד, תושב הכפר הדרוזי חורפיש, היה לוחם בסיירת צנחנים ובמשך השנים צמח במערך המבצעים המיוחדים של צה"ל. מחמוד עוטר לאחר מותו בצל"ש הרמטכ"ל.

"בזמנו, כנציג הממשלה דומני, ספדתי לו בהלווייתו ולאחרונה, לפני כשבועיים, פגשתי את אלמנתו, נאהד הנפלאה, ואת שני ילדיו היפים. אני שמח שעם ישראל מקבל הבוקר את הזכות להכיר את שמו ואת דמותו של גיבור ישראל, סגן־אלוף מחמוד ח'יר אל־דין, בגלוי. ברית הדמים, ובעיקר ברית החיים, עם אחינו הדרוזים – חזקה מתמיד. יהי זכרו ברוך.

ראש הממשלה נפתלי בנט בפתח ישיבת הממשלה, 8 במאי 2022 (צילום: חיים צח/לע"מ‎‎)
ראש הממשלה נפתלי בנט בפתח ישיבת הממשלה, 8 במאי 2022 (צילום: חיים צח/לע"מ‎‎)

"גם מחמוד וגם נועם הקדישו את חייהם להגנה על אזרחי ישראל. כאן המקום להזכיר, גם הבוקר, שהם נפלו בפעולות יזומות שנועדו לסכל טרור פלסטיני רצחני וצמא דם. לכן, אסור שהעולם יהפוך את היוצרות, ושחלילה שמישהו בקרבנו יטעה. בסיפור הזה יש רע ויש טוב: הטרוריסטים הפלסטינים הם אלו שרצחו לאחרונה 19 מבנינו ובנותינו, באכזריות בלתי נתפסת – במכות גרזן, בדקירות סכין, ובירי אלים.

"גם לפני 20 שנה לוחמינו נלחמו בגבורה מול מחבלים בג'נין, במהלך מבצע 'חומת מגן'. כמו היום, גם אז, התמודדנו עם עלילות כלפי חיילינו, ואני מגבה את לוחמי צה"ל בג'נין של אז אל מול הדיבה שתידון מחר, ואת הלוחמים של היום מול עלילות דומות. כוחותינו ימשיכו לפעול בנחישות נגד הטרור.

"אני אומר כאן בצורה ברורה – ממשלת ישראל אינה מטילה מגבלות על המאבק בטרור, ואנחנו לא נרפה, גם אל מול תעמולה שקרית שמוטחת בישראל. מאוחר יותר היום יתכנס הקבינט המדיני־ביטחוני לסקירה של התרגיל הצה"לי הגדול, 'מרכבות האש', ואנחנו נמשיך בכל הפעולות הנדרשות על מנת להעניק ביטחון לאזרחי ישראל. דווקא בעת הזו, חשוב להדגיש דבר נוסף – ובזה אסיים.

"חברים, לאחר שנות הזנחה – ישראל חזרה להיות מנוהלת. בשנה האחרונה ממשלת ישראל פעלה והביאה תוצאות: הורדנו את מספר אירועי הירי במגזר הערבי לכ־50%, הבאנו את הכלכלה הישראלית לצמיחה של 8.2% והורדנו את האבטלה ל־2.9%, תוך שהחזרנו המוני מובטלים לעבודה.

ראש הממשלה נפתלי בנט וח"כ יום טוב כלפון בכנסת, 5 בינואר 2022 (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
ראש הממשלה נפתלי בנט וח"כ יום טוב כלפון בכנסת, 5 בינואר 2022 (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

"אתם זוכרים, ירשנו מצב של אבטלה רבתי והחזרנו אנשים לעבודה, החזרנו להם את הכבוד הבסיסי. שברנו שיא של שיווק יחידות דיור כדי לצמצם את המחסור העצום שנפער על פני השנים האחרונות, יישובי עוטף עזה חוו את התקופה השקטה ביותר מזה שנים. בתוך כל הרעש צריך לזכור את זה, והרשימה עוד ארוכה. ישראל חזרה לעבוד.

"אסור לנו להתדרדר חזרה למשטר של בחירות אינסופיות ושיתוק. השנה האחרונה הוכיחה שאפשר לעבוד יחד, שאפשר לנהל את ישראל בצורה רצינית, ולהביא תוצאות טובות. לכן, אנחנו מהדקים את השורות כדי להמשיך את הצמיחה ולקיים את הממשלה. אנחנו מתכוונים להעביר תקציב בממשלה במהלך החודש הבא, ביוני. אנחנו נכנסים לעבודה אינטנסיבית בעניין. אני מצפה ובטוח שכל שרי הממשלה יירתמו למשימה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.