JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הרצוג קיבל את הדוח השנתי של עמותת עלם | זמן ישראל

הרצוג קיבל את הדוח השנתי של עמותת עלם

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל קיבלו היום לידיהם את הדוח השנתי של עמותת עלם, הפועלת למען בני נוער הנתונים במצבי סיכון ומצוקה. הדוח הוגש לנשיא על ידי נשיאת עלם נאוה ברק ומנכ"לית העמותה דנה אברהם. עוד השתתפו באירוע משפיעני נוער שהשתתפו בקליפ של העמותה המלווה את קמפיין העלאת המודעות למצוקות הנוער. בין כוכבי הנוער – בר ברימר, נאיה בינשטוק, נועה כהן, קווין רובין, רביד רונן, תומר הכהן ורועי סנדלר.

נתוני הדוח השנתי של עלם מתבססים על מידע שנאסף מכל בני הנוער, הצעירים והצעירות להם סייעה העמותה בשנת 2021. כמו כן, הדוח מציג את פעילות העמותה וקשת המענים שהיא מעניקה בתחומים השונים.

הנשיא פתח את דבריו ואמר: "עלם הוא ארגון נפלא שעשה ועושה מלאכת קודש. אין ספק שבתוך הפסיפס של הארגונים שעוסקים בנושא, אתם ארגון חזק ומשמעותי. אני חושב שאתם עושים עבודת שטח מדהימה. חיזקו ואימצו והמשיכו כך בכל הכוח. תודה לעובדים ולעובדות, אתם עובדים כל כך קשה ואתם יכולים לראות את הפירות. אני רואה את ההתרגשות שלכם ואני יודע שאין תמורה יותר יפה מאשר עשיית הטוב. גם לכם, בוגרי ובוגרות עלם מכל המכלולים. זה מרגש לראות את האור הגנוז שנמצא בתוך כל אדם פורץ החוצה בצורה כל כך נפלאה. אני בטוח שתגיעו רחוק, בהצלחה רבה לכם!".

נשיא המדינה יצחק הרצוג ואשתו מיכל הרצוג יחד עם נשיאת עלם נאוה ברק בבית הנשיא, 22 במאי 2022 (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
נשיא המדינה יצחק הרצוג ואשתו מיכל הרצוג יחד עם נשיאת עלם נאוה ברק בבית הנשיא, היום (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

הרצוג פנה אל כוכבי הנוער ובירך אותם על פעילותם החשובה: "זה נהדר שכוכבי נוער צעירים בעלי השפעה כמוכם כותבים, משמיעים ומעלים סיפורים כמו אלה שראינו עכשיו בעלם. העובדה שמישהו או מישהי יכולים להיות מושפעים ולראות שיש תקווה ויש ניצוץ למרות שהם באפלה זה הצלת חיי אדם. בהצלחה רבה ותמשיכו להשפיע לטובה".

רעיית נשיא המדינה הוסיפה ואמרה: "צריך בכל פעם לעשות חשיבה מחדש כיוון שהנוער משתנה. אמנם, הבעיות של הנוער לא משתנות, אך העוצמות, הצורות והדרך שבה הבעיות מתבטאות – כן. אני מברכת אתכם, העובדים, המתנדבים, הפעילים, וכל מי שמצטרף ועושה טוב; על החשיבה, המציאה של זוויות אחרות והפנייה לקהלים שונים, כמו למשל בצפת, ברמלה ובמקומות אחרים. כל הכבוד. אני יודעת שלאורך השנתיים האחרונות המספרים והפניות עלו ללא הכר. שנתיים של ריחוק החברתי, מסכים וניתוק בכלל ממסגרות, הגבירו מאוד את הצורך בעזרה. בדיוק בשביל זה אתם שם, בשביל זה אתם עובדים. כמו שאתם אומרים, זה חשוב כל כך לא להשאיר אף אחד בדרך, זו לא דרך קלה כמו שסיפרתם, אבל זה כל כך חשוב שאנשים ישמעו ויבינו שיש לאן לפנות. תודה רבה לכם".

במהלך האירוע סיפרה רחל, בת 20, הלוקחת חלק בתוכנית "עלמה" את סיפורה האישי ואמרה: "עליתי מאתיופיה לישראל בגיל שש בגיל עשר עברתי טראומה שגרמה לי להגיע לרחובות ולמקומות שלא הייתי צריכה להגיע אליהם. שיניתי את החיים שלי מאפס למאה. אם זה לסגור חובות, להפסיק לעשן סמים. אחר כך החלטתי להתגייס לצבא. נלחמנו על כך, הגעתי לתל השומר פעמיים בחודש כדי להוכיח למדינה שאני מסוגלת להתגייס ולהגן עליה. לפני שבועיים השתחררתי בהצטיינות, אחרי שהשתחררתי הבנתי שיש לי עוד חלומות ואני יכולה להגשים אותם. יש לי את עמותת עלם להניח עליה כתף, הם יתמכו בי ויעזרו לי כמו בעבר. אני מאוד מודה להם, תודה!".

הנשיא יצחק הרצוג יחד עם כוכבות הנוער רביד רונן (מימין), נועה כהן ונאיה בינשטוק בבית הנשיא, 22 במאי 2022 (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
הנשיא יצחק הרצוג יחד עם כוכבות הנוער רביד רונן (מימין), נועה כהן ונאיה בינשטוק בבית הנשיא, היום (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

נשיאת עמותת עלם, נאוה ברק: "הסגרים, הבידודים והניתוק מהמסגרות בקורונה הובילו להחרפה במצבי הסיכון ומצוקות בני הנוער. בחלוף שנתיים של קורונה, החיים שבים לאיטם למסלולם, אך אנו עדים לדור שלם של ילדים ובני נוער שנדחק הצידה מסדר היום, אשר סובל מהשלכות נפשיות, רגשיות וחברתיות קשות. ראינו עלייה בדיווחים בקרב בני הנוער להם אנו מסייעים על מקרי האלימות, דכאונות וחרדות, שימוש בסמים ואלכוהול, הפרעות אכילה ופגיעות עצמיות. אנו ממשיכים לפעול למענם בכל הזירות ולא להשאיר אף נער או נערה לבד".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.