שר החוץ הטורקי מבלוט צ'אבושולו המבקר בישראל לראשונה לאחר 15 שנה נפגש עם שר החוץ הישראלי יאיר לפיד והשניים סיכמו בתום פגישתם: לחדש את השיחות על מנת לאפשר לחברות ישראליות לטוס לטורקיה ולחדש את הפעילות של הועדה הכלכלית המעורבת.
פגשתי היום את שר החוץ הטורקי @MevlutCavusoglu. סיכמנו לחדש את השיחות על מנת לאפשר לחברות ישראליות לטוס לטורקיה, ולחדש את הפעילות של הועדה הכלכלית המעורבת. pic.twitter.com/WVmVEdZpu4
— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) May 25, 2022
לפיד אמר: "אנחנו לא נעמיד פנים שהיחסים בינינו לא ידעו עליות ומורדות. יחד עם זאת תמיד ידענו לחזור לדבר, לחזור לשתף פעולה. עמים עם היסטוריה ארוכה יודעים תמיד לסגור פרק ולפתוח פרק חדש. זה מה שאנחנו עושים היום. בעקבות הסכמי אברהם נוצר במזרח התיכון ציר של כוח למול הטרור, למול הנסיונות לערער על היציבות".
שר החוץ לפיד התייחס בנאומו גם להחלטת נשיא ארה"ב לגבי משמרות המהפכה של איראן ואמר: "אני רוצה לנצל את ההזדמנות ולהודות מכאן לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן ולמזכיר המדינה טוני בלינקן, על ההחלטה להשאיר את משמרות המהפיכה האיראנים ברשימת ארגוני הטרור הנתונים לסנקציות. ראש הממשלה בנט, שר הבטחון גנץ ואני עבדנו בחודשים האחרונים באופן צמוד עם האמריקאים על הנושא, וההחלטה האמריקאית היא גם הוכחה נוספת לברית האיתנה בינינו לבין ארה"ב.
צ'אבושולו אמר :"הסכמנו שלמרות פערים בדעות בנושאים, אנחנו נתמקד בשיתופי פעולה והחלפנו דעות ועמדות בנושאים איזוריים. ברמאדן האחרון הדיאלוג ביננו תרם לניסיונות להגיע להרגעות. הסכמנו על פגישות הדדיות בין הממשלים, בין מנכ"לים המשרדים.
נשמח מאוד לראות את חברות התעופה הישראליות חוזרות לטוס לטורקיה. בנושא כלכלי – טורקיה וישראל הן שותפות סחר, מבין העשר המובילות עבור כל אחת מן המדינות. עברנו בשנה האחרונה את הסך של 8 מיליארד דולרים בסחר הדדי. ויש יצוא שיא מטורקיה לישראל. אנחנו נחושים להרחיב את הסחר ההדדי בין המדינות, ניתן להעלות. שמעתי מכל הישראלים שהם כל כך אוהבים את טורקיה. איסטנבול היא יעד מספר 1 לתיירים הישראלים בחודש האחרון. אנחנו מקווים לפגוש עוד תיירים ישראלים באנטליה וערים נוספות.
עוד אמר שר החוץ הטורקי: "שוחחנו גם על הנושא הפלסטיני. נפגשתי גם עם אבו מאזן. אנחנו מאמינים שפתרון שתי המדינות הוא הפתרון היחיד כדי להגיע לשלום מתמשך כמובן שאני גם מוטרד כמו אחרים מנושא ירושלים וקדושתו של הר הבית. מילאנו תפקיד חשוב בתיווך בנושא הזה ואנחנו מוכנים להיות צד מהותי בשיח"
בסוף דבריו הזמין שר החוץ הטורקי את לפיד להגיע לטורקיה לביקור גומלין.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו