JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מחאת "מינימום 40" בתאי השירותים בכנסת | זמן ישראל

מחאת "מינימום 40" בתאי השירותים בכנסת

מחאת העלאת שכר מינימום ל-40 שקלים בשירותים של הכנסת, 8 ביוני 2022 (צילום: דוברות מינימום 40)
דוברות מינימום 40
מחאת העלאת שכר מינימום ל-40 שקלים בשירותים של הכנסת, 8 ביוני 2022

מחאת "מינימום 40" הצמידה לתאי שירותים בכנסת כרזה שמזכירה לח"כים כי מי שמנקה אחריהם מרוויח.ה רק 29 שקלים לשעה.

שר האוצר, אביגדור ליברמן ויו"ר ועדת עבודה ורווחה, ח"כ אפרת רייטן הוציאו היום הודעה משותפת לפיה השניים "סיכמו על גיבוש מתווה משופר לעסקת החבילה ואופן הגדלת שכר המינימום זאת על רקע השינויים שהמשק חווה בחודשים האחרונים, לאחר החתימה על ההסכם והתאריך המיועד למימושו.

"כלל הגורמים הנוגעים בדבר מקיימים בימים אלה שיח משותף על מנת לשדרג את המתווה באופן אחראי תוך הסתכלות על צמצום פערים בחברה הישראלית וצמיחת המשק".

תנועת עומדים ביחד המובילה את קמפיין "מינימום 40", הגיבה להודעה של האוצר וועדת העבודה: "ספין ריק מתוכן שאפילו לא מתאמץ להכניס פרטים לתוכו. או שינקבו במספר מובהק או שיצביעו בעד העלאת שכר המינימום היום במליאה".

הצעת חוק להעלאת שכר המינימום ל-40 שקלים עולה לדיון במליאה היום, ולאחר מכן תיערך הצבעה טרומית. בקואליציה אין רוב לתמיכה בהצבעה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.