JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בנט: "אנחנו בימים האלה נלחמים על הממשלה" | זמן ישראל

בנט: "אנחנו בימים האלה נלחמים על הממשלה"

ראש הממשלה נפתלי בנט התייחס בנאומו בכנסת למצבה של הקואליציה: "אני אניח את הדברים כפי שהם – אנחנו בימים האלה נלחמים על הממשלה. זו האמת הממשלה היא מצוינת, אבל היא נשענת על קואליציה לא פשוטה. למה אנחנו נלחמים על הממשלה מאותה סיבה שהקמנו את הממשלה: כי הברירה כיום במדינת ישראל היא בין כאוס לבין יציבות, בין שיתוק לבין צמיחה".

על חברי הקואליציה שלא דבקים במשמעת הקואליציונית אמר בנט: "לצערי, צריך לומר ביושר שגם בקואליציה יש חברים שלא הפנימו עדיין את גודל השעה. קיבלו הזדמנות גדולה להשפיע אבל מתאהבים בהפגנות, בהצבעות ולא רואים את גודל האירוע. ואני קורא לאותם חברי קואליציה, שלצערי, עדיין מבוצרים בהצבעות נגד הממשלה – יש לנו שבוע-שבועיים בערך לסדר את זה ואז אנחנו יכולים להיות גם הרבה-הרבה זמן. להמשיך את הטוב. אבל אם לא, לא נוכל".

בעקבות קריאות הביניים מספסלי האופוזיציה אמר ראש הממשלה: "הלוואי שאת האנרגיה הזאת הייתם מפנים כלפי האויב ולא כלפיי". הוא ביקר בדבריו את הממשלה הקודמת: "הכלל של הממשלה הקודמת היה להיות קשוח כלפי השמאלנים ולהיות חלשים כלפי האויב. ואנחנו עושים הפוך. אנחנו עומדים חזק מול האויב, אבל אנחנו מושיטים יד כלפי ידידינו גם עם עמדות שונות, כולל השמאל הציוני". עוד אמר: "הרי אתם מחבקים את חמאס ונותנים להם דולרים וצועקים על מנסור (עבאס). צריך בדיוק הפוך".

בנט נדרש לביקורת של האופוזיציה: "מהרגע הראשון לא תקפתם אותנו על הפעולות, כי אתם יודעים שהפעולות הן טובות, אלא על עצם היותנו. הרי אי אפשר לתקוף ממשלה שמביאה שקט לעזה שאתם לא הצלחתם להביא. אי אפשר לתקוף ממשלה שעוצרת כספים לחמאס. אי אפשר לתקוף ממשלה שמורידה פשיעה בארבעים אחוז. אז על מה תוקפים? על עצם היותנו, לא על פעולותינו".

עוד אמר: "זה עצוב. בתולדות הכנסת לא הייתה אופוזיציה כל כך לא ממלכתית, כל כך שורפת אסמים כמוכם. סיקריקים, התנהגות של סיקריקים. לא כולם".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.