ביום ראשון: יו"ר ועדת החוקה, ח"כ גלעד קריב יכנס את הוועדה להכנת הצעות "חוק הנאשם" והחוק להתפזרות הכנסת. זאת לאחר שקיבל חוות דעת משפטית שמאפשרת לו לעקוף את ועדת הכנסת של ניר אורבך.
שני הדיונים על התקנת הצעות חוק מטעם הוועדה, יתקיימו בהתאם לסעיף 80 בתקנון הכנסת.
ב-9:00 – דיון בהצעה לתיקון חוק יסוד הממשלה – כך שלא ניתן יהיה להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על נאשם בפלילים.
ב-11:00 – הכנת הצעת החוק להתפזרות הכנסת ה-24 מטעם הוועדה.
היו"ר ח"כ גלעד קריב (העבודה): "הציבור הישראלי אינו יכול להיות בן ערובה לתרגילים פוליטיים. מרגע שהכנסת הצביעה ברוב כמעט פה אחד על הקדמת הבחירות – יש לסיים את התהליך במהירות וביעילות. במידה שוועדת הכנסת לא תקדם את התהליך במהירות המתבקשת. נעשה זאת באמצעות ועדת החוקה".
לעניין חוק הנאשם, היו"ר ח"כ קריב אמר: "נושא זה נמצא בסדר היום הציבורי מיומה הראשון של הכנסת הנוכחית, ויש מקום לקיים בעניין זה דיון רציני ומעמיק בוועדת החוקה המופקדת על חוקי הבחירות והרכבת הממשלה".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו