חברת הכנסת ג'ידא רינאוי זועבי ממרצ אמורה הייתה לסכם באופן סופי ביום שני האחרון עם ראש עיריית כפר קאסם, שהיא תתפטר מהכנסת ותעבור לעבוד עבור קרן ישראלית-אמריקאית שעוסקת ביחסי יהודים-ערבים, אולם בזמן פגישתם פורסם שראש הממשלה נפתלי בנט החליט לפעול לפיזור הכנסת – כך דיווח הערב רביב דרוקר בחדשות 13. במגעים עם רינאוי זועבי היו מעורבים, בין היתר, גם מנסור עבאס ועיסאוי פריג'.
מגעים התנהלו גם עם מאזן גנאים מרע"ם, שלפיהם, הוא יתפטר מהכנסת, אך ימשיך לקבל משכורת מגורם המקורב לתנועה האסלאמית עד הבחירות לראשות עיריית סחנין, שבהן בכוונתו להתמודד. כמו כן, לפי ההסכמות שהתגבשו, גנאים אמור היה לקבל את תמיכת רע"ם בבחירות המקומיות, ובנוסף המפלגה אמורה הייתה לזקוף לזכותו הישגים שתשיג. גנאים דרש שרינאוי זועבי תתפטר מהכנסת לפניו.
הג'וב לזועבי וההתפטרות שלא יצאה לפועל בגלל הודעת בנט על פירוק הממשלה
לידיעה המלאה – https://t.co/HLhfk3VsVA@RavivDrucker pic.twitter.com/Am07QJMh9e
— חדשות 13 (@newsisrael13) June 23, 2022
כשלרינאוי זועבי התברר שההצעה ירדה מהפרק, אחרי שבנט הודיע על החלטתו, היא פנתה לאיש העסקים קובי ריכטר, שהציע לה משרה גם כן. בהצעה זו דובר על כך שהיא תעבור יחד עם משפחתה לאיחוד האמירויות ותיקח חלק בפעילות של איש העסקים מתי כוכבי. לאחר שהתברר לה, שגם הצעה זו אינה תקפה עוד, ביקרה את ריכטר וכתבה לו שאנשי השמאל בארץ רגילים להשתמש בערבים, ואז לזרוק אותם.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו