JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הוסרו צווי איסור הפרסום מהסכמי עד המדינה של חפץ ופילבר | זמן ישראל

הוסרו צווי איסור הפרסום מהסכמי עד המדינה של חפץ ופילבר

עד המדינה ניר חפץ בבית המשפט המחוזי בירושלים, 24 בנובמבר 2021 (צילום: Olivier Fitoussi/Flash90)
Olivier Fitoussi/Flash90
עד המדינה ניר חפץ בבית המשפט המחוזי בירושלים, 24 בנובמבר 2021

בית משפט השלום בת"ל אביב, בראשות השופט עלאא מסארווה, הודיע כי הוסרו צווי איסור הפרסום מהסכמי עד המדינה של ניר חפץ ושלמה פילבר ממשפטי השוחד והפרת האמונים של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו.

הצווים אוסרו לבקשת עמותות הצלחה, העין השביעית, שקוף והתמנון ובהסכמת הפרקליטות.

בעקבות הסרת הצווים, ההסכמים ייחשפו לציבור. את הבקשה הגיש עו"ד אלעד מן בשם עמותות העין השביעית, שקוף, הצלחה והתמנון.

הסכמי עד המדינה חושפים מספר פרטים הנוגעים למשפט המו"לים, במסגרתו נאשם ראש הממשלה לשעבר נתניהו בשוחד, מרמה והפרת אמונים, יחד עם המו"לים שאול ואיריס אלוביץ', לשעבר בעלי השליטה בבזק וב"וואלה"; וארנון (נוני) מוזס, בעל השליטה בקבוצת התקשורת "ידיעות אחרונות". חפץ ופילבר, מנאמניו הקרובים של נתניהו, הם עדי מפתח במשפט.

בהודעה לעיתונות של עמותת הצלחה נכתב כי "בין השאר נחשפים לראשונה המגבלות והאיסורים שקיבלו על עצמם חפץ ופילבר במסגרת ההסכמה לשמש עדי מדינה ופרטי העבירות בהם נחשדו כמעורבים".

צווי איסור פרסום אחרים הנוגעים לפרשה נותרו בתוקף.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.