JavaScript is required for our website accessibility to work properly. בנט: "עתה הזמן שלי להתרחק מעט" | זמן ישראל

בנט: "עתה הזמן שלי להתרחק מעט"

ראש הממשלה נפתלי בנט –

בעוד זמן קצר אני אסיים את תפקידי כראש ממשלת ישראל ואני אעביר את מקל השליחים לחברי יאיר לפיד. אני אמשיך לסייע ולעזור לו במסגרת תפקידי כראש ממשלה חלופי – כמה שיידרש. הצלחתו היא הצלחת המדינה. העברת התפקיד תהיה מקצועית ומסודרת. טובת המדינה וטובתה בלבד – לנגד עיניי. כך היה תמיד וכך יהיה.

אני מבקש גם לעדכן אתכם שאין בכוונתי להתמודד בבחירות הקרובות, אבל אני אישאר חייל נאמן של הארץ הזו – אותה שירתי כל חיי כלוחם, כקצין, כשר וכראש הממשלה שלכם. מדינת ישראל היא אהבת חיי, לצד משפחתי. לשרת את המדינה זה הייעוד שלי.

אני מסיים היום מעל שנה בשליחות למענכם כראש הממשלה. אין עבודה קשה מזו, אבל גם אין זכות גדולה מזו.

ברוך השם, אני משאיר אחריי מדינה משגשגת, חזקה ובטוחה. הממשלה בראשותי הספיקה לעשות בשנה מה שממשלות רבות לא עשו בקדנציה שלמה. מדינת ישראל חזרה להיות מנוהלת. הבאנו שקט וביטחון לדרום – כזה שלא היה שנים. החזרנו מאות אלפי מובטלים לעבודה. החזרנו להם את הכבוד. התגברנו על שני גלי קורונה ללא יום אחד של סגר. נלחמנו בנחישות מול גל פיגועי טרור ויכולנו לגל. העלינו את שכר החיילים הטובים שלנו. והבהרנו לאויבינו שמי ששולח מחבלים לתל אביב ישלם את המחיר בביתו שלו. בקרוב יהיו בשורות חשובות נוספות בתחומים שנוגעים לעתידנו.

דבר אחד צר לי, וזה – שהרבה מאוד ישראלים טובים שהנציגים שלהם נותרו באופוזיציה, אותם ישראלים הרגישו בשנה החולפת שחרב עליהם עולמם. שמעתי את הקולות ואני מכבד אותם וכואב לי שלאזרח ישראלי כואב.

תראו – כל קבוצה בישראל תהיה לפעמים בקואליציה ולפעמים היא תהיה באופוזיציה. אנחנו צריכים ללמוד לקבל את זה. זה הסדר הנכון. אסור שכל אחד מחצאי העם ירגיש באבל כשהחצי השני מקים ממשלה.

אבל הכי טוב בעת הזאת – ששני החצאים יקימו יחד ממשלה גדולה וטובה.

חברים, שאפתי כראש ממשלה לדאוג לכלל אזרחי ישראל, בלי קשר למי הם הצביעו. אני שמח שהצלחתי יחד עם חבריי השרים להעניק ביטחון ושקט הן לתושבי שדרות שרובם אני מעריך מצביעים ימין, והן לחברי קיבוצי העוטף בעזה שרובם אני מניח מצביעים מרכז-שמאל. הרי מחבלי חמאס אינם מבדילים בין ישראלים מימין או משמאל.

הוכחנו השנה שאנשים עם דעות מאוד שונות יכולים לעבוד יחד. ואף אחד לא צריך לוותר על עמדותיו, אבל בהחלט אפשר וגם הכרחי להניח בצד, לזמן מה, ויכוחים אידיאולוגיים ולדאוג לכלכלה, לביטחון ולעתיד של אזרחי ישראל. הוכחנו שיש טוב משותף. הוכחנו שאפשר לעמוד בהסכמים.

אני מבקש בעת הזו להזכיר לעצמנו שרק ביחד ננצח. אם אנחנו נהיה מפולגים, פשוט לא נהיה. ואם נהיה מאוחדים, אף אחד לא יוכל לנו.

אז בואו נהיה טובים אחד לשני. בואו נקשיב. בוא נלמד להכיר ולכבד במקום לשנוא. התנ"ך אומר לנו: "הִגִּיד לְךָ אָדָם מַה-טּוֹב, וּמָה יְהוָה דּוֹרֵשׁ מִמְּךָ, כִּי אִם-עֲשׂוֹת מִשְׁפָּט וְאַהֲבַת חֶסֶד וְהַצְנֵעַ לֶכֶת עִם-אֱלֹהֶיךָ".

אני מבקש להודות לאשתי גילת ולילדיי יוני, מיכל, אביגיל ודוד – שעברו שנה קשה מאוד. ולאימא שלי, מירְנה בנט, שהיא דמות המופת של חיי, לצד אבא, זכרו לברכה, ג'ים בנט.

אני מבקש להודות לשרי הממשלה, שהיו שותפים נפלאים בשנה הזאת. אני מבקש להודות במיוחד לשותפתי לדרך, שרת הפנים המצוינת, איילת שקד, שתקבל לידיה את הנהגת המפלגה, ואני בטוח שאיילת תצליח להובילה לטובה.

אני רוצה גם להודות לשר הדתות הטוב שהיה כאן, מתן כהנא, על חברות של 32 שנה ועל אומץ לב בביצוע רפורמות ועל אופטימיות נצחית. אני מודה גם לחברי הכנסת, אביר קארה ושירלי פינטו שעמדו לצדי גם כשהיה קשה.

מעל לכל – אני מודה לקדוש ברוך הוא. "גם כשהלכתי בגיא צלמוות לא ראיתי רע, כי ה' היה עימדי".

חברים – לכל זמן. עתה הזמן שלי להתרחק מעט. להביט על הדברים מבחוץ.
הזמן ישקיט הכול, אני הולך לי לדרכי – היו שלום, אני הייתי עמכם, ופי מלא תודה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.