JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפיד בסיור בפיקוד צפון: מדינת ישראל ערוכה ומוכנה לפעול כנגד כל איום | זמן ישראל

לפיד בסיור בפיקוד צפון: מדינת ישראל ערוכה ומוכנה לפעול כנגד כל איום

ראש הממשלה יאיר לפיד ושר הבטחון בני גנץ, ערכו היום סיור בפיקוד הצפון ובקו הגבול עם לבנון. במהלך הסיור קיימו הערכת מצב מבצעית וקיימו שיח עם המפקדים הבכירים בגזרה.

ראש הממשלה יאיר לפיד ושר הביטחון גנץ בסיור בפיקוד צפון, 19 ביולי 2022 (צילום: עמוס בן גרשום/ לע"מ)
ראש הממשלה יאיר לפיד ושר הביטחון גנץ בסיור בפיקוד צפון, 19 ביולי 2022 (צילום: עמוס בן גרשום/ לע"מ)

בסיור לקחו חלק היועץ לביטחון לאומי וראש המל"ל ד"ר איל חולתא, סגן הרמטכ"ל אלוף הרצי הלוי, מפקד פיקוד צפון אלוף אמיר ברעם, המזכיר הצבאי לרה"מ אלוף אבי גיל, המזכיר הצבאי לשר הבטחון תת אלוף יקי דולף ומאו"ג 91 תא"ל שי קלפר.

מדברי ראש הממשלה יאיר לפיד: "ישראל מעוניינת בלבנון כשכנה יציבה ומשגשגת שאינה מהווה פלטפורמה לטרור של חיזבאללה ושאינה כלי שרת של איראן. הפעילות של חיזבאללה מסכנת את לבנון, את אזרחיה ואת רווחתם. אין לנו עניין בהסלמה. אבל התוקפנות של חיזבאללה אינה מקובלת ועלולה להוביל את האזור כולו להסלמה מיותרת, דווקא כאשר יש הזדמנות של ממש ללבנון לפתח את משאבי האנרגיה שלה.

מדינת ישראל פועלת ותמשיך לפעול כנגד כל שלוחת טרור איראנית באיזור ובכלל. איראן היא יצואנית הטרור הגדולה בעולם. נפעל בעצמנו ובשיתוף פעולה עם מדינות אחרות באזור כדי למנוע מאיראן לערער את היציבות האזורית".

ראש הממשלה יאיר לפיד ושר הביטחון גנץ בסיור בפיקוד צפון, 19 ביולי 2022 (צילום: אריאל חרמוני/ משרד הביטחון)
ראש הממשלה יאיר לפיד ושר הביטחון גנץ בסיור בפיקוד צפון, 19 ביולי 2022 (צילום: אריאל חרמוני/ משרד הביטחון)

שר הביטחון בני גנץ:"ישראל מוכנה לעשות הרבה בכדי ששכנותיה ישגשגו ומוכנה לפעול כל העת כדי להגן על אזרחיה. אנחנו מוכנים בכל המימדים – באוויר, בים, ביבשה ובסייבר. עיננו צופות אל המשבר המתחולל בלבנון, שפוגע באזרחים. מדינת לבנון ומנהיגיה יודעים היטב שאם יבחרו בנתיב האש – ייפגעו ויכוו קשות. אם יבחרו בנתיב היציבות – יסייעו לאזרחי לבנון".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.