JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גנץ מבקש מבר-לב לאסור על חיילות בשב"ס לשהות במחיצת אסירים ביטחוניים | זמן ישראל

גנץ מבקש מבר-לב לאסור על חיילות בשב"ס לשהות במחיצת אסירים ביטחוניים

בעקבות החשד למקרה אונס של סוהרת על ידי אסיר ביטחוני, שר הביטחון בני גנץ שלח הערב מכתב לשר לביטחון פנים עמר בר-לב ובו דרישה לאסור מידית על משרתות חובה בשב"ס, לשהות במחיצת אסירים ביטחוניים.

זאת, עד לבירור מעמיק ויסודי של החשדות ושל אופי השירות.
בנוסף, ציין שר הביטחון במכתבו, כי "בכוונתו לבחון מחדש את המשך הקצאת משרתות ומשרתי החובה בשירות בתי הסוהר", בהינתן שתפקידם הוא להתמודד באופן ישיר עם אסירים ביטחוניים.

במכתב, מציין שר הביטחון: "אני סבור ששירות הכרוך בהתמודדות עם אסירים ביטחוניים, דורש הכשרה נאותה ומקיפה, והיכרות מעמיקה עם המסגרת של שירות בתי הסוהר, ועל כן יש לשקול האם תפקיד זה ראוי שיבוצע על ידי משרתי חובה, שהוקצו מחוץ לסד"כ צה"ל. כמו כן, יש לבחון באילו תנאים ניתן לקיים שירות כזה, ומהם התנאים לשמור על ביטחונם ושלומם הפיסי."

עוד הוסיף שר הביטחון: "על רקע האמור, אבקשך לאסור מיידית על משרתות החובה בשירות בתי הסוהר לשהות במחיצת אסירים ביטחוניים עד לבירור מקיף ויסודי של הנושא. כמו כן, בכוונתי לבחון מחדש את המשך הקצאת משרתות ומשרתי החובה לשירות בתי הסוהר, בהינתן שתפקידם הינו להתמודד באופן ישיר עם אסירים ביטחוניים.

"אנו מחויבים לפעול יחד ולעשות כל שניתן בכדי להבטיח את ביטחונם האישי של כלל המשרתות והמשרתים באשר הם. בהתאם לכך, *הנחיתי את הגורמים המקצועיים במשרד הביטחון ובצה"ל לבחון, ביחד עם גורמי המשרד לביטחון פנים, את הצו המאפשר הקצאת משרתי חובה בשירות בתי הסוהר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 20 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.